Eminem yeni şarkısında maske takmayanları hedef aldı

Kid Cudi ile yaptıkları yaptığı şarkıda ünlü rapçi maske takmayarak Kovid-19’u yayanları eleştiriyor

Eminem'in dışında Beyonce gibi başka ünlüler de ırkçılık karşıtı temaları şarkılarına dahil etmişti (AFP)

Dünyaca ünlü ABD’li rapçi Eminem, Kid Cudi ile hazırladıkları yeni şarkıda ABD ve Birleşik Krallık’ta ciddi tartışmalara neden olan maske takma konusuna dahil oldu.

The Guardian'ın haberine göre, “The Adventurers of Moon Man and Slim Shady” isimli şarkıyla birlikte ikili ilk kez bir araya geldi. Eminem ve Kid Cudi, rehabilitasyon, iyileşme, polis şiddeti ve koronavirüs salgını gibi güncel konulara değiniyor.

Emine şarkıda şu ifadeleri kullanıyor:

Ofiste birkaç tane aptal var. Yarımız sanki dünyanın sonu gelmiş de ortalığı zombiler basmış gibi hareket ediyoruz. Geriye kalanlarsa sinirli, maske takmak istemiyor ve yaşananlarla alay ediyor. Ve işte bu şekilde bu b**u onlardan kapıyorsun.

Alışveriş yaparken senin kullandığın sepeti kullandım. Şimdi sen öksürdüğün için ben tabuttayım.

Eminem ve Kid Cudi’nin birlikte şarkı üzerine çalıştığını Kid Cudi’nin kızı Vada, Çarşamba Twitter’da yaptığı paylaşımla duyurmuştu.

 

 

Şarkı ayrıca ABD ve dünya genelinde şiddetli protestolara yol açan George Floyd’un ve Ahmaud Arbery’nin ölümlerine dair de ifadeler barındırıyor.

Dualar George Floyd ve Ahmaud Arbery ile birlikte. Bu kadar polis nasıl yozlaşmış olabilir? Dur adamım, memur bey özür dilerim. Fakat sen üstümdeyken nefes alamıyorum. Kahrolası dizin şahdamarımın üzerinde.

 

Independent Türkçe, The Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU