Nijerya'da Boko Haram ve silahlı gruplara operasyon: 196 ölü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğu ve kuzeybatısında, Boko Haram ve silahlı grup üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda bir haftada 200'e yakın kişinin etkisiz hale getirildiği bildirildi

Nijerya’da Boko Haram ve silahlı çetelere operasyon / Fotoğraf: AFP

Nijerya Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Eneche, basına yaptığı açıklamada, ordunun, geçen hafta Borno, Katsina ve Zamfara eyaletlerinde Boko Haram ve silahlı çete üyelerine karşı havadan ve karadan operasyon düzenlediğini belirtti.

Eneche, Katsina ve Zamfara eyaletlerindeki operasyonlarda 104 çete üyesinin öldürüldüğünü, çok sayıda çete üyesinin de yaralı olarak kaçtığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Borno eyaletindeki Sambisa Ormanı'nda Boko Haram'a düzenlenen hava saldırısında 92 teröristin öldürüldüğünü kaydeden John Eneche, 4 teröristin yakalandığını, teröristlerin kullandığı sığınaklar ve lojistik malzemelerin de imha edildiğini ifade etti.

Boko Haram saldırısında 35 asker hayatını kaybetti

Eneche, operasyonda Boko Haram'ın rehin aldığı 34 kişinin de kurtarıldığı bilgisini paylaştı.

Radikal silahlı örgüt Boko Haram'ın 2 gün önce Borno eyaletinde askerlere yönelik düzenlediği saldırıda en az 35 asker hayatını kaybetmişti.

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren Boko Haram'ın 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştiren örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında da en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU