Twitter'dan "sahte Ortadoğu uzmanlarının" hesaplarına kapatma

Twitter "Ortadoğu uzmanı" adı altında yorum yapan BAE destekli 19 hesaba erişimi durdurdu

Daha önce Suudi Arabistan, Mısır, Türkiye ve Rusya kaynaklı hesapları kapatan Twitter bu kez Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli "sahte Ortadoğu uzmanlarının" hesaplarına erişim engeli getirdi.

ABD merkezli The Daily Beast, kapanan hesapların, Newsmax ve Washington Examiner gibi haber sitelerinde Orta Doğu hakkında "uzman" adı altında yayın yapan kişilere ait olduğunu duyurdu. Bu gerekçeyle kapatılan hesap sayısı ise 19.

Bu hesapları kullanan isimlerin geçtiğimiz yıl 46 farklı yayın organında 90'dan fazla makale yayımladığı, ancak bu kişilerin "gerçek" insanlar olmadığı ifade edildi.

Twitter yetkilisi: Hesapların devlet tarafından desteklendiğine ilişkin kanıtlar var

The Daily Beast'e konuşan bir Twitter yetkilisi, söz konusu hesapların, bir devlet tarafından desteklendiğine dair ellerinde somut kanıt olduğunu söyledi.

Söz konusu hesapların makalelerinde BAE yanlısı görüş bildirdiği ve Türkiye'nin Libya'daki rolünden de rahatsız olduğu kaydedildi.

Twitter, devlet destekli hesap ağlarına müsade etmiyor.

Nisan ayında Suudi Arabistan ve Mısır destekli 7 bin 891 hesabı silen Twitter, geçtiğimiz ay da AK Parti ile bağlantılı olduğunu söylediği 7 bin 340 “troll” hesaba erişimi durdurmuştu.

Twitter’ın kapattığı hesaplar arasında Rusya ve Çin kaynaklı hesaplar da var.


Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU