Sinop'un ardından Bingöl'de de sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı

Sinop ve Bingöl’de koronavirüs tedbirleri kapsamında maskesiz sokağa çıkma zorunluluğu getirildi

Bir şehirde daha maskesiz dolaşmak yasaklandı / Fotoğraf: AA

İl Umumi Hıfzıssısha Kurulu kararı gereğince bugünden itibaren Sinop ve Bingöl illeri genelinde ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske takma zorunluluğu getirildiği belirtildi.

Sinop Valiliği yaptığı açıklamada, "Halkımızın ve toplumun sağlığını korumak için 47 numaralı UHK ile 01.07.2020 tarihi itibari ileilimiz sınırları içerisinde il ve ilçe merkezlerinde herkesin tüm açık ve kapalı alanlarda, ağız ve burunu kapatacak şekilde maske takılması kararı alınmıştır" ifadelerine yer verdi.

"Önce sağlığımız sonra cebimiz için maskesiz çıkmayalım"

Sokağa maskesiz çıkmama uyarısı yapan Bingöl Valiliği, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Yarından itibaren il genelinde maske takma zorunluluğu var. Önce sağlığımız sonra cebimiz için maskesiz çıkmayalım, ceza ödemek zorunda kalmayalım.”

Sinop ve Bingöl ile beraber koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında maske takmanın zorunlu olduğu il sayısı 55 oldu.

Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu iller şöyle:

Adıyaman, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova ve Zonguldak.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU