Danimarka'da maçlar seyircili oynanacak

Koronavirüs sonrası ligleri seyircisiz başlatan Danimarka, maçlara 1 metre kuralına uyarak taraftar almaya hazırlanıyor

UEFA Avrupa Ligi'nde Başakşehir'in rakibi olan Kopenhag, tribünlerine 15 bine kadar seyirci alabilecek / Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir amacıyla mart ayında ertelenen ligleri haziran ayında seyircisiz olarak yeniden başlatan Danimarka, ikinci adıma geçerek tribünlere seyirci almaya hazırlanıyor.

Danimarka Kültür Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle seyircisiz yapılan Danimarka Süper Ligi maçlarının, bu haftadan itibaren seyircili oynanacağı bilgisi paylaşıldı.

Alınan karar doğrultusunda maçlara gelen seyirciler aralarında 1'er metre boşluk bırakarak sosyal mesafeyi korumaları halinde maçları tribünden izleyebilecekleri bildirildi.

1 metre sosyal mesafe kuralına göre tribünlere, Süper Lig takımlarından Kopenhag 15 bin, Brondby 12 bin, Aarhus ise 10 bin taraftar alabilecek.

Kararın ardından Kopenhag Kulübü, eski bir tribün kareografisini paylaşarak, "Aynı olmayacak ama yakında tekrar görüşmek için sabırsızlanıyoruz" mesajı paylaştı.

 

 

UEFA Avrupa Ligi'nde Medipol Başakşehir'in rakibi olan Kopenhag'ı son 16 turu rövanş maçında 15 bine yakın taraftarın desteklemesi bekleniyor.

Turuncu-lacivertliler, İstanbul'daki ilk maçta rakibini 1-0 yenerek avantaj sağlamıştı. 

Danimarka'da son verilere göre 12 bin 768 Kovid-19 vakası görülürken 605 kişi yaşamını yitirdi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU