iPhone 12 kutusundan şarj adaptörü ve kulaklık çıkmayabilir

Önde gelen Apple analisti yaz sonunda piyasaya çıkması beklenen iPhone 12'lerin kutusunda kablolu kulaklık ve şarj cihazı olmayacağını öne sürdü

Apple hakkında analizleriyle tanınan Ming-Chi Kuo, yeni araştırma notunda yeni nesil iPhone’ların kutu içeriği konusunda düşüncelerini paylaştı (MacRumors)

Apple piyasaya süreceği yeni akıllı telefonu iPhone 12'nin kutusunda kablolu kulaklıklara hatta şarj adaptörüne yer vermeyebilir.

Bu yaz sonunda resmi olarak duyurulması beklenen iPhone 12'nin kutu içeriğindeki bu kesinti henüz kesin değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Apple ürünleri konusunda güvenilir öngörüleri olan ve Tianfeng Securities adlı şirkette analist olarak çalışan Ming-Chi Kuo’ya göre, iPhone12’nin tedarikçiler tarafından belirlenen malzeme maliyeti önemli ölçüde arttı. 

Kuo, Apple'ın kablolu kulaklıkları kutuya koymama kararıyla birlikte Apple'ın kablosuz AirPod kulaklarının satışını artırmayı hedefleyebileceğini belirtti.

Apple Insider'ın aktardığına göre, Apple maliyet azaltma önlemleri kapsamında iPhone 12'nin kutusunda şarj adaptörüne yer vermeyecek.

Apple, eğer bu teori gerçekleşirse 5W’lık klasik iPhone şarj adaptörünün üretimini durduracak. Ayrıca iPhone 11 Pro’nun kutu içeriğinden çıkan 18W değerindeki hızlı şarj aleti de üretilmeyecek. Kuo, bunun yerine iPhone 12 için 20W’lık hızlı şarj desteği sunan yeni bir adaptör tasarlandığınıı ve bu aksesuarın ayrı satılacağını belirtiliyor. 

Kuo telefonların daha az aksesuarla satılmasının çevreye faydalı olacağını ancak büyük ihtimalle tüketicilerce olumlu karşılanmayacağını da düşündüğünü açıkladı.

Fiyatının iPhone 11'le aynı aralıkta olması bekleniyor

Macrumours adlı siteye göre bu adımlar iPhone 12'nin 5G desteği nedeniyle artan üretimm masraflarını kısma amacı taşısa da akıllı telefon iPhone 11 ile aynı fiyat aralığına sahip olacak 

Henüz bu konuda kesinleşen bir bilgi bulunmasa da, 4 farklı iPhone modelinin geleceği söyleniyor. 5.4 inç OLED ekrana sahip iPhone 12, serinin en küçük ve uygun fiyatlı telefonu olacak. Bu modelin iPhone 12 Max adında 6.1 inç ekran büyüklüğüne sahip bir üst modeli de bulunacak. Her iki telefonun da arka yüzünde iPhone 11'lerdeki gibi çift kamera konumlandırılmış.

iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max ise serinin en iyi telefonları olacak. Bu 4 telefon da 5G desteğine sahip. 

 

Independent Türkçe, Hürriyet, MacRumors

DAHA FAZLA HABER OKU