Davutoğlu: Devrimciyim diyebilirim, tabii Maocu olmamak şartıyla

Katıldığı bir YouTube kanalında gençlerden gelen soruları yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Devrimci misiniz?” sorusuna “‘Devrimciyim’ diyebilirim. Kesinlikle statükocu değilim. Tabii Maocu olmamak şartıyla” dedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Onedio sitesinin YouTube kanalında takipçilerden gelen soruları yanıtladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davutoğlu, "Devrimci misiniz?" sorusuna "Hayat dinamiktir. Kesinlikle statükocu değilim. Tabii Maocu olmamak şartıyla” yanıtını verdi. 

“AKP’nin ilk dönemindeki liberal, özgürlükçü ve demokratik söylemler bu kadar hızlı değişirken neden karşı koymadınız? Yani gücünüz mü yetmedi?” şeklindeki soruya ise Davutoğlu, “Aslında karşı koydum ama size pek göstermediler” diye karşılık verdi. 

Gelecek Partisi lideri, “Sizde muhafazakâr bir gençlik yetiştirme gayretinde misiniz?” sorusunu “Hayır. İlkeli ve duruş sahibi bir gençlik yetiştirme gayretindeyim” diyerek yanıtladı. 

Davutoğlu, ayrıca “Başkan olursanız KYK borçlarını siler misiniz?” sorusunu ise “Ben öğrencilerin bir tek halkına ve topluma karşı borçlu hissetmelerini isterim. Başka borçların hepsi silinmelidir” diye cevapladı.

“Muhafazakâr siyasetçilerde lidere biat etme kültürü yanlış değil mi?” sorusuna “Kesinlikle yanlış” cevabını veren Ahmet Davutoğlu, “Geçmişte her yanlışta partinizi ve liderinizi korumak için sessiz kaldığınız anlardan pişman mısınız?” sorurunu ise şöyle yanıtladı: 
 

Ben hiçbir zaman bir lidere ya da partiye biat etmedim. İlkelerime, ülkeme biat ettim. Geçmişte sessiz kaldığım anlarda dâhi yalnızca ülkemin geleceğini düşünerek sessiz kaldım. 


Bir takipçinin ise “Ahmet Davutoğlu’nun son dönemlerini ifade edecek bir şarkı olsa bu hangisi olurdu?” sorusuna Sezen Aksu’nun “Beni Kategorize Etme” şarkısı cevabını verdi. 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU