Gençlere yer yok: En yaşlı teknik adamlar TFF 1. Lig'de

Dünyada teknik direktörlerin yaş ortalaması en yüksek ligi, TFF 1. Lig olurken, Çin Süper Ligi ikinci, Fransa Ligue 2 üçüncü oldu

TFF 1. Lig'de görev alan teknik direktörlerden en yaşlısı Hamdi Yılmaz (74) olurken, en genci Cüneyt Dumlupınar (39) ile Cenk Laleci (39) oldu

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi'nin (CIES) 79 ülkede 110 ligde görev alan teknik direktörlerin yaş ortalamalarının hesaplandığı raporda TFF 1. Lig, en yaşlı teknik direktörlerin görev aldığı lig oldu. Rapora göre en genç teknik adamlar ise 40.97 yaş ortalamasına sahip Estonya'da çalışıyor.

1 Haziran 2020 itibarıyla TFF 1. Lig'de görev alan teknik direktörlerin yaş ortalaması 54.92 olarak belirlendi. Bu alanda 54.67 ortalaması bulunan Çin Süper Ligi ikinci olurken, Fransa İkinci Futbol Ligi (Ligue 2) 53.61 yaş ortalamasıyla üçüncü oldu.

 

 

Peru Primera Division 53.63'lük ortalamayla dördüncü olurken Meksika Liga MX 53.51'le beşinci oldu.

Rapora göre en genç teknik adamlar ise 40.97 ortalamaya sahip Estonya, 42.20  ortalama ile Azerbaycan olduğu gözlemlendi.

 

Hamdi Yılmaz-Ole Martin Nesselquist-Twitter.jpg
74 yaşındaki Hamdi Yılmaz - 27 yaşındaki Ole Martin Nesselquist / Fotoğraf: Twitter

 

TFF 1. Lig ekiplerinden Keçiörengücü'nün 74 yaşındaki antrenörü Hamdi Yılmaz, listenin en yaşlı teknik personeli olurken, Norveç'in Strommen takımında görev yapan 27 yaşındaki Ole Martin Nesselquist, en genç teknik direktör oldu. 

TFF 1. Lig'de Akhisarspor'un 67 yaşındaki teknik direktörü Yılmaz Vural, ligin en yaşlı ikinci ismi olurken, Adanademirsporlu 65 yaşındaki Coşkun Demirbakan ile Fatih Karagümrük'te takımın başına getirilen Atilay Canel üçüncü sırayı paylaştı. 

 

Yılmaz Vural - 5AA.jpg
Akhisarspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural / Fotoğraf: AA 

 

Osmanlıspor'un 58 yaşındaki çalıştırıcısı Ali Güneş dördüncü, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un 54 yaşındaki teknik patronu Mehmet Özdilek ise en yaşlılar listesinin beşinci sırasında yer aldı.  

TFF 1. Lig'deki en genç teknik adam ise Boluspor'u çalıştıran 35 yaşındaki Fırat Gül oldu. Genç çalıştırıcıyı, 39 yaşındaki teknik direktörler Menemensporlu Cenk Laleci ile Adana Demirsporlu Cüneyt Dumlupınar izledi.

 

Uli Stielike - Reuters.jpg
Uli Stielike / Fotoğraf: Reuters

 

Çin'in en yaşlı teknik direktörü Stielike

En yaşlı teknik direktörler listesinde 54.67 ortalamayla ikinci sırada yer alan Çin Süper Ligi'nin en yaşlısı, Tianjin Teda'nın 65 yaşındaki çalıştırıcısı Alman Uli Stielike oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

61 yaşındaki teknik direktörlerden Shanghai Greenland Shenhualı Kang-hee Choi ile Chongqing Dangdai Lifanlı Eui-ryong Jang ikinci sırayı paylaştı.

Ülkenin en ünlü teknik direktörlerinden Dalian Professional'da görev yapan İspanyol Rafael Benitez 60 yaşla listenin üçüncü sırasına yerleşti.

Çin Süper Ligindeki en genç teknik direktörler ise 45 yaşındaki Xiaopeng Li ile Giovanni van Bronckhorst ve 46 yaşındaki Fabio Cannavaro oldu.

 

Rene Girard - Reuters.jpg
Rene Girard / Fotoğraf: Reuters

 

Ligue 2'nin en yaşlısı Paris FC'de

Rapora göre 53.61 ortalamayla en yaşlı teknik direktörlerin görev aldığı listenin üçüncü sırasında bulunan Ligue 2'de Paris FC'nin 66 yaşındaki patronu Rene Girard, ligin en yaşlı hocası oldu.

FC Sochaux-Montbéliardlı Omar Daf ile FC Chamois Niortlu Sébastien Desabre, 43. yaşlarıyla organizasyondaki en genç teknik adam unvanını aldı.

 

Fatih Terim - AA2.jpg
66 yaşındaki Fatih Terim, Süper Lig'in en yaşlı teknik direktörü oldu / Fotoğraf: AA

 

Süper Lig 34. sırada

Süper Lig, en yaşlı teknik adamların görev aldığı listeye 50.22 ortalamayla 34. sıradan girdi.

Ligde mücadele eden 18 takımın teknik direktörlerinin kıyaslandığı listenin en yaşlı ismi, Galatasaraylı Fatih Terim oldu.

66 yaşındaki Terim'in ardından ligin en yaşlı ikinci ismi Sivasspor'un 57 yaşındaki çalıştırıcısı Rıza Çalımbay olurken, 53 yaşındaki hocalar Ünal Karaman ile Tahir Karapınar üçüncülüğü paylaştı.

Süper Lig'de görev alan 43 yaşındaki teknik adamlardan Göztepeli İlhan Palut ile Antalyasporlu Tamer Tuna, en genç çalıştırıcılar oldu.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU