Trablus'taki Libya Parlamentosu Sisi'nin açıklamalarını "en sert ifadelerle" kınadı

Mısır Cumhurbaşkanı, ülkesinin gerekirse Sirte'ye askeri müdahalede bulunabileceği sinyalini vermişti

Fotoğraf: Hafryat

Trablus'ta Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Libya Parlamentosu, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi'nin Libya'ya askeri müdahale yönündeki açıklamalarını en sert ifadelerle kınadı.

Tobruk'tan Sisi'ye destek

Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu'nu destekleyen Tobruk merkezli Libya Parlamentosu ise, Sisi'nin açıklamalarına destek verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Parlamento Başkanı Akile Salih'in Danışmanı Fethi Mureymi, "Sisi'nin Sirte'deki petrol kuyularının kırmızı çizgi olduğuna ve Mısır'ın gerektiği durumda askeri müdahalede bulunacağına yönelik açıklamasını tamamen destekliyoruz" dedi.

Mureymi, Mısır'ın herhangi bir müdahalesine öncelikle Libya halkının, sonrasında Libya Ulusal Ordusu'nun tereddüt etmeden destek vereceğini sözlerine ekledi.

Sisi ne demişti?

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Hava Kuvvetleri birliklerini ziyareti sırasında, "Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği" mesajını vermişti.

"Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir. Libya'yı Libyalılardan başkası savunmayacaktır. Yardım etmeye ve destek vermeye hazırız" ifadelerini kullanan Sisi, askerlere, "Sınırlarımız içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun" demişti.

Libya Devlet Yüksek Konseyi Üyesi Abdurrahman Şatır ise Sisi'nin açıklamalarını "savaş davullarını çalmak" olarak nitelendirmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU