Galatasaraylı Feghouli, "Uygurların Hayatı Değerlidir" kampanyasına destek verdi

Galatasaraylı futbolcu Sofiane Feghouli, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki baskı politikalarına tepki göstermek için başlatılan "Uygurların Hayatı Değerlidir" kampanyasını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla destekledi

Çin'in Uygur Türklerine yönelik baskı politikalarına daha önce Mesut Özil ve Yeni Zelandalı ragbi oyuncusu Sonny Bill Williams da tepki göstermişti / Fotoğraf: Reuters

ABD'nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un öldürülmesinin ardından düzenlenen ırkçılık karşıtı protestolara damga vuran "Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir)" kampanyasının benzerini Uygur Türkleri gerçekleştirdi.

Sosyal medyada başlatılan "Uyghur Lives Matter (Uygurların Hayatı Değerlidir)" kampanyası kısa sürede en çok konuşulanlar arasına girerken, Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da forma giyen Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli de kampanyaya destek verdi.

Feghouli, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki baskı politikalarına tepki göstererek, Twitter hesabından "Uygurların hayatı değerlidir" paylaşımı yaptı. 

 

 

Cezayirli oyuncunun bu paylaşımı 29 binden fazla etkileşim aldı.

Mesut Özil de destek vermişti

Premier Lig ekiplerinden Arsenal'de forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil de daha önce Uygur Türklerine destek vermek amacıyla paylaşımda bulunmuştu.

Mesut Özil, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, batı medyasında Doğu Türkistan haberleri yapılırken Müslüman dünyasının buna sessiz kalmasını eleştirerek "Ey Doğu Türkistan. Ümmetin kanayan yarası" başlığıyla uzun bir metin yayınlamıştı.

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özil'in paylaşımı Çin'de büyük tepki görürken, başta Arsenal Kulübü, ünlü teknik adam Arsene Wenger ve Medipol Başakşehirli futbolcu Demba Ba, yıldız isme destek verdiğini açıklamıştı.

Yeni Zelandalı ragbi oyuncusu Sonny Bill Williams da Çin'in Müslüman Uygur Türklerine yönelik muamelesine tepki gösterenler arasında yer almıştı.

Din değiştirip 2009'da Müslüman olan Williams, Twitter'dan "Uygurlar" etiketiyle yaptığı paylaşımda, "Ekonomik menfaatleri insanlığa tercih ettiğimiz üzücü zamanlar" ifadesine yer vermişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU