AFAD’dan Bingöl’deki depremle ilgili açıklama: 180 artçı meydana geldi

AFAD, depremden etkilenen 22 vatandaşın tedavilerinin arından taburcu edildiğini bildirdi

Fotoğraf: İHA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Bingöl Karlıova olan 5.7 büyüklüğündeki depreme ilişkin detayları paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, Karlıova’da 5,7 büyüklüğündeki deprem sonrası, 3’ü 4 üzeri olmak üzere 180 artçı depremin meydana geldiği bildirildi.

Depremden etkilenen 22 vatandaşın tedavilerinin arından taburcu edildiği, 4 vatandaşın ise hala tedavilerine devam edildiği bilgisi de paylaşıldı.

AFAD’dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

14.06.2020 tarihi saat 17.24’te Bingöl ili Karlıova ilçesinde 5,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Meydana gelen deprem sonrası 3’ü 4 üzeri olmak üzere 180 artçı deprem meydana gelmiştir.15.06.2020 tarihi saat 09.51’de Karlıova ilçesinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, deprem ayrıca Erzincan, Erzurum ve Tunceli illerinde de hissedilmiştir. Son meydana gelen deprem sonrası saha tarama çalışmaları devam etmekte olup şu ana kadar olumsuz bir durum yaşanmamıştır. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre deprem nedeniyle 1 güvenlik korucumuz şehit olmuştur. Depremden etkilenen ve tedavisi tamamlanan 3’ü Erzurum ilinden olmak üzere toplam 22 vatandaşımız taburcu edilmiştir. 4 vatandaşımızın tedavilerine devam edilmektedir

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU