Sony, yeni oyun konsolu PlayStation 5'i resmen tanıttı

Sony konsol için hazırlanmış yeni oyunları gösterdikten sonra Playstation 5'in (PS5) ilk görüntülerini servis etti.

Yeni konsolun "şimdiye kadarki en çarpıcı tasarım" olduğunu söyleyen şirket uzun, kıvrımlı bir kule gibi görünen cihazın görüntülerini paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklama, aralarında Spider-Man (Örümcek Adam) ve Resident Evil gibi serilerin devam oyunlarının da bulunduğu yeni oyunlara odaklanan bir etkinliğin sonunda geldi.

Sony ayrıca yeni bir kamera, konsol kolu için bir şarj yuvası, bir medya uzaktan kumandası ve özel kulaklıklar da dahil olmak üzere bir dizi aksesuarı da tanıttı.

Şirket uzamsal ses sağlayabilen bir dizi teknoloji de dahil olmak üzere yeni konsolda sese verilen önemi vurguladı. Yeni kulaklıklar muhtemelen bu özelliklerle senkronize çalışacak. Kulaklıklara verilen "PULSE 3D Kablosuz Kulaklık Seti" adı da cihazın bu özelliklere erişebileceğine işaret ediyor.

Sony ayrıca konsolun disk sürücüsüyle birlikte gelmeyen, muhtemelen tam donanımlı sürümden daha düşük maliyetli olan tamamen dijital bir sürümünü de gösterdi.

Gösterilen tüm konsol ve aksesuarlarda yer yer siyah ve maviyle birlikte ağırlıklı olarak beyaz renk kullanılmış. Sony konsolu başka renklerde sunup sunmayacağına dair bir işaret vermedi.

Şirket ayrıca konsolun boyutları veya dik kullanıp kullanılmaması gerektiğine dair herhangi bir bilgi vermedi fakat lansman etkinliğindeki tüm görüntülerde Playstation dik duruyordu. Yeni Xbox Series X'de dik duracak şekilde üretilmişti.

Şirket, konsolla birlikte gelecek olan yeni DualSense 5 kumanda kolu hakkında halihazırda birçok ayrıntı vermişti. Kolun "radikal bir değişim" olduğuna değinmiş ve dokunsal geribildirimler ve basılmayı zorlaştıran tetikleyiciler gibi özellikler içerdiğini söylemişti.

Lansman etkinliğine kadar Sony, PlayStation 5 hakkında, rakibi Microsoft'un Xbox Series X'ine nazaran çok daha az şey gösterdi.

Bunun yerine Sony konsolun içindeki donanıma odaklanmayı tercih etti. Örneğin şirket, PlayStation 5'in içindeki çok hızlı depolama sürücüsü ve sunabileceği çarpıcı derecede iyileştirilmiş yükleme süreleri hakkında uzun uzun konuştu.

Her iki konsol için, fiyatları da dahil olmak üzere birtakım detaylar henüz açıklanmadı. Her ikisinin de bu yılın sonundaki "tatil" döneminde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Neredeyse tamamı oyunların tanıtımına ayrılan etkinlikte Sony ve geliştiriciler, konsol piyasaya sürüldüğünde ve sonrasında platforma gelecek birçok yeni oyundan bahsetti. Etkinlikten önce, yeni konsol için planlanan oyunlarla ilgili çok az ayrıntı yayımlanmıştı.

Sony etkinliği geçen hafta düzenlemeyi planlıyordu fakat George Floyd protestoları arasında erteleme kararı aldı. Şirketin "Şimdi bunun vakti değil" dediği açıklaması övgüyle karşılandı.

Şirket ayrıca etkinliği tecrit kurallarına uyarak düzenlemek zorunda kaldı. Bu da görüntülerin önceden birleştirilmesi gerektiği anlamına geliyordu. Şirket koronavirüs salgınının konsolun piyasaya sürülmesinde büyük sorunlara yol açmayacağını ve bu yılın sonuna doğru planlanan piyasaya sürülme tarihinin geçerliliğini koruduğunu belirtti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU