Hafter’in Sözcüsü Mismari: Bazı ülkeler garantördü ama bizi hayal kırıklığına uğrattı

Hafter’in sözcüsü Mismari, 5+5 formatındaki müzakerelerin başlayacağının hesap edildiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Libya’daki Tobruk merkezli güçlerin lideri Halife Hafter’in Sözcüsü Ahmed el-Mismari, ülkede bazı bölgelerde yaşadıkları kayıplara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan’ın Hades televizyon kanalına konuşan Mismari, "Libya hükümeti Terhune'yi silah gücü ve askeri üstünlük sonucu almadı. Bazı ülkeler bizi hayal kırıklığına uğrattı" ifadesini kullandı.

"Bu ülkeler 60’ıncı kilometrede ilerlemenin durdurulacağı konusunda kendisini garantör olarak görüyordu." diyen Mismari, bundan sonra 5+5 formatındaki müzakerelerin başlayacağının hesap edildiğini belirtti.

Mismari ayrıca, Türkiye'nin Libya'ya müdahalesi ve farklı silahların sahada kullanılmasının ardından Hafter güçlerinin strateji değişikliğine gittiğini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

25 Mart'ta "Barış Fırtınası" operasyonu başlatan Türkiye'nin desteklediği Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri, Vatiyye Askeri Hava Üssü’nün ardından geçen çarşamba başkent Trablus’un bütün idari sınırlarında kontrolü sağlamıştı.

Geçen cuma günü Terhune kentini ele geçiren UMH güçleri cumartesi günü, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri, Halife Hafter'e bağlı güçlerden kurtarmak için "Zafer Yolları" isimli yeni bir harekat başlattığını duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU