Tartışmalara konu 'rızaya dayalı' seks robotu genelevi dünyada ilk olduğunu iddia ediyor

Henüz kitlesel finansman aşamasında olan genelevin 2019’da Kaliforniya'da açılması planlanıyor

Misafirlerin "kişisel ortamda zaman geçirmeden" önce robotlarını tanımaları gerekiyor

Fotoğraf: Daily Star 

Birçoğu ürpertici derecede gerçekçi duran seks robotları, başlangıcından bu yana ilişkilerde karşılıklı rızanın kabul görmüş önemine zarar verebilecekleri endişesini uyandırdı.

Şimdi ise bir şirket bu kaygıları dünyanın ilk "rıza odaklı" seks robotu genelevini yaratarak gidermeye çalışıyor. Burada müşteriler, cinsel ilişki kurmadan önce robotlarla diyaloğa girmek zorundalar.

Açıldığı takdirde Havva'nın Robot Rüyaları (Eve’s Robot Dreams) olarak adlandırılması öngörülen genelevin, Indiegogo sayfasına göre henüz kitlesel finansman aşamasında olsa da, 2019’da Kaliforniya'da açılması planlanıyor.

Genelevin kurucusu ve robot etiği bilimcisi Unicole Unicron'a göre buradaki amaç "robotların hak ettiği saygıyı gördükleri bir dünya kurarak gelecekteki olası robot isyanlarına katkı sunmaktan kaçınmak".

Ziyaretçiler ve biyonik partnerleri arasında uyumlu bir ilişki tesis etmek amacıyla, misafirler "kişisel ortamda zaman geçirmeden" önce robotlarını tanıma mecburiyetindeler. Bunu seks robotu genelevinde yapabilecekleri gibi, buraya gelmeden önce bir uygulama aracılığıyla da gerçekleştirebilecekler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Web sitesinde “Konuklar, telefonlarına Realbotix uygulamasını indirerek yeni arkadaşlarıyla ilişki kurmaya başlayabilir” diyor. Öte yandan konuklar burayı ziyaret ettiklerinde ise, tanımaya başladıkları robotla veya henüz tanışmadıkları bir robotla etkileşime geçebilecekler.

Bir müşteri, cinsel ilişki öncesinde robotuyla yüz yüze flört etmeyi tercih ederse bunu genelevin kafesinde yapabilecek. Öte yandan, bir "ilişki" tesis edildikten sonra, genelev tipik örnekleri gibi işlemeye başlıyor: robotlarla cinsel ilişkiye girilecek özel bir seans 112 dolar iken, robotun "ilki" olmak isteyen müşteriler ise 10 bin dolar ödeyecek. Etkileşim kuramayan robotların ücreti ise 60 dolar.

 

 

Genelevin "rızaya dayalı" yönüne rağmen endişeler hala mevcut, özellikle Twitter'da "ürpertici" olarak nitelendirilen bekaret seçeneği.

Ancak süregelen finansman kampanyasına göre, genelevin şu anki “temel endişesi” hijyen ve temizlik. Zira robotlar her yeni misafirden önce personel tarafından uygun şekilde sterilize edilmek zorunda.

Unicole Unicron’a göre, burada cinsel ilişkiye girilebilecek robot türleri "seks robotlarındaki erkek merkezli mevcut arzuları" yansıtıyor.

Bununla birlikte finansman kampanyasında belirtildiğine göre, genelevin açılışında seçim yapılabilecek çeşitli "robot başa sahip ancak hareketsiz silikon seks oyuncakları" da olacak.

Şu anda, rızaya dayalı android seks kampanyası dokuz destekçisinin yardımıyla sadece 2.634 dolar toplayabildi - 155 bin dolarlık hedefin yüzde biri.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU