DFB, George Floyd'un öldürülmesini protesto eden futbolcular hakkında soruşturma yapmayacağını açıkladı

Almanya Futbol Federasyonu, ABD'de bir polis tarafından öldürülen George Floyd'a destek veren futbolcular Jadon Sancho, Achrah Hakimi, Marcus Thuram hakkında inceleme yapmayacağını bildirdi

Jadon Sancho - Marcus Thuram - Achraf Hakimi / Fotoğraf: AFP-Reuters

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Kontrol Komisyonu'nun ABD’nin Minnesota eyaletindeki Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren George Floyd’a destek veren futbolcular hakkında inceleme yapmayacağı açıklandı.

DFB’den yapılan açıklamada, Kontrol Komisyonunun Floyd olayıyla ilgili dayanışma ve ırkçılık karşıtı gösterilerinde bulunan Borussia Dortmundlı Achraf Hakimi ve Jadon Sancho, Schalke 04’de oynayan Westen McKennie ve Borussia Mönchengladbachlu Marcus Thuram hakkında  inceleme yapılmayacağı belirtildi.

 

 

Açıklamada komisyonun Floyd olayıyla ilgili gelecek hafta yapılacak ırkçılık eylemlerinde de bu çizgiyi koruyacağı aktarıldı.

DFB Başkanı Fritz Keller, komisyonun bu öngörülü kararından dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı: 

DFB her türlü ırkçılığa, ayrımcılığa ve şiddete kararlılıkla karşı çıkıyor ve hoşgörü, açıklık ve çeşitlilikten yana yer alıyor. Bunlar DFB’nin tüzüğünde de yer alan değerlerdir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Hakimi, Sancho, McKennie ve Thuram, Bundesliga’nın 29. haftasında oynadıkları karşılaşmalarda George Floyd’un polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesine dikkat çekerek ırkçılığı protesto etmişti.

Sancho ve Hakimi, golünün ardından formasının altında "George Floyd için adalet" yazan tişörtü gösterdi.

 

 

Borussia Mönchengladbachlı Marcus Thuram da Floyd'u unutmadı.

Fransız oyuncu, attığı golün ardından Amerikan Futbol Ligi (NFL) oyuncusu Colin Kaepernick'in 2016'da sivil itiatsizlikle suçlanan hareketini tekrarlamış ve gol sonrası dizinin üzerine çökmüştü.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU