Ahmet Ağaoğlu: Son 1 hafta içinde kaptanımızın eşi üzerinden propaganda yapıldı, bu aşağılık olayı lanetliyorum

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, takımdan ayrılacağı iddia edilen oyuncular Novak ve Sosa ile ilgili açıklamalarda bulundu

Ahmet Ağaoğlu / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yeniden başlayacak lig, Ziraat Türkiye Kupası, sezon sonu sözleşmeleri sona erecek takım kaptanı Jose Sosa ve Filip Novak ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözleşmesi bitecek oyuncularla ilgili sık sık lig sonunu işaret ettiğini dile getiren Ağaoğlu, "Novak, Sörloth, Abdülkadir hakkında haberler çıkmaya başladı şimdi. Böyle gerçek dışı haberler çıkmaya başlayınca böyle bir toplantı yapmaya karar verdik" dedi.

Takım kaptanı Jose Sosa ile yola devam etmek istediklerini kendisine ilettiklerini belirten Ahmet Ağaoğlu, oyuncular için yapılan transfer haberlerine şu eleştiriyi yaptı:

Sosa bizim için sadece takımın oyuncusu, kaptanı değil bu sıkıntılı süreçte ağırlığı alan ve büyük sorumluluk üstlenen çok önemli bir oyuncusu. Son 10 sezonun en başarılı kadrosunu ortaya çıkartmamıza rağmen, başta kaptanımız olmak üzere oyuncularımıza teklif geldiği bu ve benzeri haberler bizim hiç yabancısı olmadığımız oyunlara başladılar.

"Şampiyonluk yolunda bize karşı bir takım operasyonlar yapılacağını biliyorduk"

"Kaptanımız ve diğer yabancı oyuncular, bizim öncelikle misafirimizdir" vurgusu yapan Ahmet Ağaoğlu, "Son bir hafta içerisinde kaptanımızın eşine sosyal medya hesapları üzerinden saldırı başladı. Kaptanımızın değerli eşi ve kaptanımız, Trabzon'u ve Trabzonspor'u çok seviyor. Bu tür yakışıksız ifadeleri kınıyorum. Bu konuda hukuki süreç başlamıştır.  Şampiyonluk yolunda bize karşı bir takım operasyonlar yapılacağını biliyorduk zaten. Benim 30 yılım geçti bu alemde. Yapılan algı operasyonlarına taraftarlarımız alet olmasın. Bütün konsantrasyonumuz kalan 8 maç ve kupada yapacağımız yarı final ile final maçı olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Rakiplerimizi düşman olarak görmedik"

Trabzonspor'un bugün geldiği noktanın bazı kişileri rahatsız ettiğini ileri süren Ağaoğlu, şöyle konuştu:

Doğaldır, olasıdır. Biz hiçbir zaman rakiplerimizi düşman olarak görmedik, rakip olarak gördük. Rekabetin olduğu yerde futbol da en üst seviyeye tırmanır. Takımımızın konsantrasyonunu bozmak için algı yapan beyinler, kendi sığlıkları içerisinde boğulacaktır. Trabzonspor dimdik ayaktadır! Hedef belirledik ve bu hedef sportif, ahlakidir ve ekonomiktir. Kim ne yaparsa yapsın böyle operasyonlara izin vermeyeceğiz

 

Jose Sosa - AA.jpg
Jose Sosa / Fotoğraf: AA

 

"Sosa'ya saygı göstermemiz gerekiyor"

Sosa'nın çok önemli bir kariyeri olduğunu, Milan ve Atletico Madrid gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde forma giydiğini hatırlatan Trabzonspor Başkanı, "Sosa'yla birlikte yola çıktık, hedefe birlikte ulaşacağız. Geleceğe dair birtakım hedeflerimiz var, her gün yüz yüze yarım saat-1 saat konuşuyoruz. Sezon sonuna kadar konsantrasyonunu sürdürme hedefinde, bizim de ona saygı göstermemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

İsmi Fenerbahçe ile anılan Filip Novak ile sürekli görüştüklerini vurgulayan Ağaoğlu, oyuncunun kendisine "Önümüzde çok önemli bir 8 hafta var, şampiyonluğa gidiyoruz, geleceğim önemli ama bunların hepsinden önemli olan 2 buçuk senedir hizmet ettiğim ve şampiyonluğu bekleyen takımım" dediğini söyledi.

Jose Sosa: Ailem hakkında söylenenler beni kırdı

Trabzonspor Kaptanı Jose Sosa, başkan Ahmet Ağaoğlu ile verecekleri mesajın daha etkili olacağını konuştuklarını dile getirerek, şunları söyledi:

Taraftarlarımız iyi bilsin ki çok çalışıyoruz ve elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizi uzaktan da olsa desteklemeye devam etsinler.

Saha içerisinde veya dışarıda, başkanımızın uygun göreceği pozisyonlarda da devam edebileceğimi ilettim.

Burada çok mutluyum. Takıma nasıl yardımcı olabileceksem o şekilde devam etmek istiyorum. 

Futbola konsantre olmak istiyorum. Ailem hakkında söylenenler beni kırdı. Ailem burayı çok seviyor. Konsantre olmamız tek gereken şey önümüzdeki maçlar olmalı.

Ne olmuştu?

Bir takım medya organlarında sözleşmesi sezon sonunda tamamlanacak Jose Sosa'nın  kulübüyle anlaştığı ancak eşi Carolina Alurralde’nin ülkesine dönmek için ısrarcı olduğu ileri sürülmüştü.

 

Indepedent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU