Tutukluların ifadeleri ortaya çıktı: Barış Çakan, kavgayı ayırmaya çalıştığı sırada öldürülmüş

Sosyal medyada, Barış Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü iddia edilmiş, iddia Barış Çakan'ın babası ve Ankara Valiliği tarafından yalanlanmıştı

Fotoğraf: AA

Ezan sırasında yüksek sesli müzik nedeniyle çıkan kavgada hayatını kaybeden 20 yaşındaki Barış Çakan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada tutuklanan üç kişinin ifadeleri ortaya çıktı. Tutuklanan şahıslardan Ö.K.Y., Barış Çakan'ın kavgayı ayırmaya çalıştığını belirtti.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde meydana gelen olayda, Barış Çakan bıçaklanarak hayatını kaybetti. Sosyal medyada, Barış Çakan'ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü iddia edilmiş, iddia Barış Çakan'ın babası tarafından yalanlanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kavgayı ayırmaya çalıştık"

Barış Çakan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada tutuklanan üç kişiden 18 yaşından küçük Ö.K.Y, yüksek sesle ilgili uyarıyı yapanın B.A. olduğunu, Barış Çakan'ın kavgayı ayırmaya çalıştığını belirterek olayı şöyle anlattı:

Kavga büyüyünce Barış da biz de kavgaya girdik, Barış´ın elinde bıçak vardı. Bıçağı bana doğru salladı. Sağ el parmağımın ucu kesildi. Ben de bıçağı Barış´ın elinden alıp, bacağına doğru iki kez salladım. Ancak isabet etmedi. Bu sırada diğerlerinin ne yaptığına dikkat etmedim. Sonrasında B.A. sopa alarak beni kovaladı. Ben de kaçtım. Benim salladığım bıçak isabet etmedi. Üzerime atılan bu suçlamaları kabul etmiyorum. Ben Barış Çakan´ı bıçaklamadım. Kimi bıçakladığımı bilmiyorum. Benim kullandığım bıçakta kan izi olmadığına eminim. Çünkü isabet etmedi.

"Beş yerinden bıçakladım' dedi"

Tutuklananlardan K.H.Y. ise, alkollü olduğunu ve yüksek sesle müzik dinlediğini ifade etti. K.H.Y. Barış Çakan'ın Ö.K.Y.'nin bıçakladığını iddia ederek şunları söyledi:

Mahalleden tanıdığım B.A. biraz dayılanarak 'Kardeş sesini kıssana' dedi. Ben araçtan indiğim anda burnuma kafa attı. Burnum kanadı. Araçtan inen A.B. ile Ö.K.Y. olaya karışınca kavga çıktı. Kuzenim A.B, B.A'ya yumruk attı. Sonra 5 kişi birbirimize daldık. Herkes birbirine vuruyordu.

Ben B.A. ile kavga ederken, Barış Çakan ve Ö.K.Y. kavga ederek aşağı doğru gidiyordu. Ben onlardan uzaklaştım. Bizim binanın bahçesindeyken, Ö.K.Y, 'Çocuğu 5 yerinden bıçakladım' diyerek, elime bıçak verdi. Ben de bıçağı binanın bahçesine attım. Bizim eve çıktığımızda Ö.K.Y, yine 5 yerinden bıçakladığını söyledi. Polis aracına bindirildiğimizde ise, bıçağı birkaç kez salladığını ve 2 kere isabet ettirdiğini söyledi. Şahsın öldüğünü bilmiyorduk, karakolda öğrendik.

"Kimsenin elinde bıçak yoktu"

Tutuklananlardan A.B. ise, müzik dinledikleri sırada okunan ezanı duymadıklarını, Barış Çakan ve B.A.'nın kendilerini uyardığını, ardından da kavganın başladığını şu sözlerle anlattı:

Ezanı duymadık. Sonra iki kişi geldi. K.H.Y'yi çağırdılar. K.H.Y. araçtan indi ve aralarında tartışma çıktı. Bunun üzerine ben ve Ö.K.Y. araçtan indik. K.H.Y´nin burnu kanıyordu. Önce olayı çözmeye çalıştık. Sonra beşimiz birden kavga etmeye başladık. Bu sırada kimsenin elinde bıçak ve benzeri bir alet yoktu. Kavga çıkınca etraftan birileri sokağa indi. İki kişi sokaktan aşağı inerek uzaklaştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU