Yusuf Kaplan: Amerika paldır küldür çökecek

"Pagan bir uygarlık gücünün zirvesine ulaştığı an tarihten çekilmeye başlıyor!"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, siyahi George Floyd’un polis şiddeti sonucu öldürülmesinin ardından ABD’de başlayan protestoların ardından ülkenin “paldır küldür çökeceğini” söyledi.

Kaplan, bugünkü köşe yazısına Floyd’a uygulanan polis şiddetini hatırlatarak başladı:  

Bir polis, boğazına çökerek bir zenci sivili canlı canlı öldürdü! Gözünün yaşına bakmadan! Kameralara alındığını bile bile!

Mineapolis’te yaşanan bu insanlık dışı, ürpertici zenci cinayeti Amerika’yı ayağa kaldıracak gibi görünüyor!

Şimdilik Mineapolis ve Los Angeles başta olmak üzere zenci nüfusun yoğun olduğu bazı eyaletlerde ve kentlerde insanlar zenci-beyaz demeden, koronaya filan aldırış etmeden sokaklara döküldüler!

Haklı olarak, elbette!

“Amerika yıkılsın, dünya nefes alsın, demek kolay elbette, diye itiraz edebilirsiniz!” diyen Kaplan, şu ifadelerle devam etti:

Şunu bilin: Amerika, paldır küldür çökecek! Şimdi olmayabilir bu. Ama çöküşü böyle olacak, bundan eminim.

Pagan uygarlık tecrübelerinin tarih boyunca önümüze koyduğu tecrübe böyle: Pagan bir uygarlık gücünün zirvesine ulaştığı an tarihten çekilmeye başlıyor!

Bunun en tipik örneği, Büyük İskender’in Helen İmparatorluğu’nun tam gücünün zirvesine ulaştığı sırada, İskender’in ölmesiyle birlikte paldır küldür çökmesi, tarihten çekilmesi.

Pagan uygarlık, gücünün zirvesine ulaştığı zaman en zayıf noktasına ulaşmış oluyor: Azmanlaşıyor, güç sarhoşu oluyor, kontrolden çıkıyor, dünyayı ve gücünü kutsuyor, haddini aşıyor; hükümran olduğu coğrafyayı kan gölüne, dünyayı da cehenneme çeviriyor, inanılmaz vahşî savaşlar, cinayetler, katliamlar gerçekleştiriyor: Sonuç, kendi sonunu kendisinin hazırlaması oluyor.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU