Ankara’da sosyal mesafeli bayram namazında hutbeyi Diyanet İşleri Başkanı Erbaş verdi

Kovid-19 salgını nedeniyle camilerin cemaatle ibadete kapalı olması nedeniyle Türkiye’de bayram namazı sadace Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde kılındı. Sınırlı sayıda cemaatın katıldığı namazda hutbeyi Diyanet İşleri Başkanı Erbaş verdi

Fotoğraf: İHA

Ramazan ayını yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele ederek geçiren Türkiye bayrama da önlemlerle girdi. Camilerde toplu ibadetin hala yasak olması nediniyle bayram namazı sadece Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde kılındı.

 

1.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Sınırlı sayıda cemaatin katıldığı bayram namazı hutbesini ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş verdi. Televizyonlardan da canlı yayınlanan hutbede, "Bayramlar, dilleri ırkları renkleri coğrafyaları ve kültürleri farklı olsa da inancı, adeti ve duası bir olan Müslümanların aynı hissiyatı yaşadığı mübarek günlerdir" diyen Erbaş,şunları söyledi:

Bayramlar, dilleri ırkları renkleri coğrafyaları ve kültürleri farklı olsa da inancı ibadeti ve duası bir olan Müslümanların aynı hissiyatı yaşadığı mübarek günlerdir. iyilik ve mutluluğun sevgi ve esenliğin dalga dalga yayıldığı ve dayanışma ruhunun güçlendiği kardeşlik bağlarının kuvvetlendiği nadide vakitlerdir. Geçen ömrümüzü muhasebe etmeyi, özümüze ve fıtratımıza yeniden yönelmeyi hatırlatan müstesna zamanlardır bayram günleri.

 

2.jpg
Fotoğraf: İHA

 

Kalplerimiz aynı heyecanla attığı müddetçe mesafelerin hiç bir önemi yoktur

Salgın hastalık sebebiyle buruk bir bayram sabahına uyanıldığına dikkati çeken Erbaş, şöyle konuştu:

Geçmiş yıllarda olduğu gibi millet olarak coşkuyla hep birlikte camiye koşup saf tutamadık. Sosyal mesafeyi korumak, virüs bulaştırıp kul hakkına girmemek için bayram ziyaretleri de yapamayacağız. Musafaha edip birbirimizle kucaklaşamayacağız. Çocuk, yaşlı, genç bütün yakınlarımızla da aynı sofra etrafında toplanamayacağız. Ancak şu hususa inancımız tamdır ki kalplerimiz aynı heyecanla attığı müddetçe mesafelerin hiç bir önemi yoktur. Aynı duyguları yaşadığımız aynı hisleri paylaştığımız sürece uzakta olmak yarenliğimize engel değildir. Yeter ki gönül hanemizde sevdiklerimizi ağırlayalım.

 

3.jpg
Fotoğraf: İHA​​​​​​​

 

Hastalıkla mücadele tedbirlerine uymak öncelikli görevimizdir

Millet olarak salgına karşı verilen büyük mücadelenin sonuç verdiğini ve camilerde cemaatle namaz kılınacak günlerin yaklaştığını belirten Erbaş, şöyle devam etti:

Camilerimiz cemaatle ibadete açıldıktan sonra da aynı kararlılıkla ve titizlikle salgın hastalıkla mücadele tedbirlerine uymak öncelikli görevimizdir. Bu süreçte sadece öğle ve ikindi vakitlerinde camilerimizde cemaatle namazlarımızı eda edeceğiz. Cuma namazlarını ise risk azalıncaya kadar camilerimizin avlularında ve açık alanlarda kılacağız ancak kronik hasta, 65 yaş üstü büyüklerimiz ile 20 yaşından küçük kardeşlerimiz ve hastalık belirtisi taşıyanlar biraz daha sabredecekler ve namazlarını evlerinde kılmaya devam edecekler.

Camilerde uyulması gereken önlemleri de hatırlatan Erbaş, İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak Allah'tan salgın hastalıktan insanlığı kurtarması için dua etti.

DAHA FAZLA HABER OKU