Selvi: CHP’de birileri Kılıçdaroğlu’nu sabote mi ediyor?

"Eğer ANKA o görüntüleri servis etmese Kılıçdaroğlu’nun Anıtkabir’de düştüğü durumun kimse farkında olamayacaktı"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarlarından Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anıtkabir’de beklediği görüntülerin ANKA tarafından servis edilmesini “CHP’de birileri Kemal Bey’i sabote mi ediyor?” ifadesiyle yorumladı.

Selvi, bugünkü köşe yazısında 19 Mayıs’ta Anıtkabir’de beklediği görüntüler medyaya düşen Kılıçdaroğlu hakkında şunları yazdı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 19 Mayıs günü Anıtkabir’de güneş altında tek başına 18 dakika beklediği görüntüler, CHP’ye yakın ANKA ajansı tarafından servis edildi. ANKA ajansı, birkaç el değiştirdikten sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’a yakın bir grup tarafından satın alındı. Teknik donanımı güçlendirildi, CHP’nin mitinglerini, genel merkezin faaliyetlerini tek merkezden yayına çıkarabilecek bir ajansa dönüştürüldü. ANKA ve KRT’yi Tuncay Özkan’a yakın bir ekip yönetiyor ve bir anlamda CHP’nin resmi ajansı gibi faaliyet gösteriyor. Bir de CHP’ye yakın Halk TV var.

Eğer ANKA o görüntüleri servis etmese Kılıçdaroğlu’nun Anıtkabir’de düştüğü durumun kimse farkında olamayacaktı. Sanki bu yetmiyormuş gibi, ANKA aynı gün birkaç saat arayla bu kez Kılıçdaroğlu’na alınan yeni makam aracının görüntülerini yayınladı. Kılıçdaroğlu iktidarı lüks makam araçları üzerinden vurmaya çalışırken, adeta “Bak senin bindiğin makam aracı da öyle fakir fukara işi değil, 2 trilyonluk araca biniyorsun” denildi. Algı oluşturmak için, Anıtkabir’deki yalnız adam görüntüsü ve lüks makam aracından bir kare yeter. Önceleri pek ihtimal vermiyordum ama artık “CHP’de birileri Kemal Bey’i sabote mi etmeye çalışıyor” diye ciddi ciddi düşünüyorum.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU