Fatih Erbakan’dan çocuk yaşta evlilik açıklaması: 15 yaşındaki çocuğun rızası olur

Erbakan’ın iddiası: 50 yaşında bir adam nikah olmadan 15 yaşında bir çocukla birliktelik yaşarsa çocuğu olursa bunun bir cezası, suçu yok

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, çocuk yaşta evliliklere ilişkin olarak yaptığı açıklamada “15 yaşında bir çocuğun rızası olabileceğini” öne sürdü.

Biz10 TV’de Zeynep Uzun’un sorularını yanıtlayan Erbakan, çocuk yaşta evliliklere ilişkin olarak şunları söyledi:

Bu ülkede 15, 16, 17 yaşında gençler, karşılıklı rızayla, ailelerinde rızasıyla evlenmişler. Bu evliliklerden çocukları olmuş, fakat 5 sene sonra polis gelip babayı “küçük yaşta çocuğa tacizde bulundu” diye hapse götürüyor.

“O yaştaki çocuğun rızası olur mu?” sorusuna Erbakan’ın cevabı şöyle oldu:

Elbette ki olur. Bizim medeni kanunumuzu ithal ettiğimiz İsviçre’de kız çocuğu için evlenme yaşı 15’ten başlıyor. Rıza aranmak şartıyla diyor.

Erbakan ayrıca şu iddiada bulundu:

Bunlar alıp hapse atıyorsunuz, gayrimeşru yapıldığında hiçbir suçu yok. 50 yaşında bir adam nikah olmadan 15 yaşında bir çocukla birliktelik yaşarsa çocuğu olursa bunun bir cezası, suçu yok.

Erbakan’ın iddiasının aksine Türk Ceza Kanunu (TCK) çocuğa yönelik cinsel istismara hapis cezası öngörüyor. Söz konusu kanunlar TCK’nin 102, 103 ve 104. maddelerinde düzenleniyor. Maddelerde düzenlenen “cinsel saldırı”, “cinsel taciz” ve “reşit olmayanla cinsel ilişki” suçları hapis ile cezalandırılıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU