Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'e "JİTEM'li" ölüm tehdidi

HDP'nin eski sözcülerinden Ayhan Bilgen'e sosyal medya üzerinden kurşunların yer aldığı bir fotoğraf ve tehdit mesajı gönderildi. Mesajı paylaşan Bilgen, "Demirden korkan trene binmez" yanıtını verdi

KArs Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen /Fotoğraf: AA

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, bir Twitter hesabı üzerinden tehdit mesajı aldı.

Bilgen'e üzerinde kurşunların yer aldığı bir fotoğrafla birlikte “Şewbaş hewal ölüm seni JİTEM. Seversiniz” notu iletildi.

Kullanıcının kimliği bilinmezken, profilde uzun yıllar Jandarma İstihbarat Terörle Mücadele (JİTEM) adına çalışan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım’ın fotoğrafının bulunduğu görüldü.

Söz konusu tehdit mesajına sosyal medya hesabından yanıt veren Ayhan Bilgen, “15 yıl önce MAZLUM-DER çalışmalarında da benzer tehditlere tanıklık ettik. Onlar alışkanlıklarından vazgeçmediği gibi bizim açımızdan da değişen bir şey olmadı. Demirden korkan trene binmez” ifadelerini kullandı.

Bilgen’in avukatı Bişar Abdi Alınak da söz konusu mesaja ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti:

Kars Belediyesi Eş Başkanı Ayhan Bilgen’e gönderilen tehdit mesajı. Trollerle suni gündem oluşturup Kayyım atamak isteyen aklın yarattığı sonuç işte bu! Bu zihniyetin cezalandırılması için suç duyurusunda bulunacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU