Erdoğan: CHP’nin hastanelerimize israf diyecek kadar sığ bir kafası var

Vefa Destek Grupları’na gerçekleşen saldırılara ilişkin Erdoğan, “PKK'nın kafasını nasıl dağlarda eziyorsak, siyasi uzantılarını da sandıkta hezimete uğratmayı sürdüreceğiz” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, telekonferans sistemiyle, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 318 metrelik çelik kulelerinin son bloğunun yerleştirilmesi töreninde konuşma yaptı.

Projenin ülke adına hayırlı olmasını temenni eden Erdoğan, “En başından itibaren emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Özellikle Binali Yıldırım beyi, Cahit Turan beyi, Ahmet Arslan beyi emekli için ayrıca kutluyorum” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Pek çok hayal gibi bunu da hayata geçirmek bize nasip oldu. 2022'de açılacak olması da 2023 hedeflerimiz için önemlidir. Rastgele belirlenmiş bir hedef değildir. Yaygın ve hızlı ulaşım altyapısı bir ülkenin kalkınmasının, gelişmesinin temel şartıdır. Hala inşaatı devam eden pek çok havayolu, demiryolu, karayolu çalışması var. Koronavirüs sonrası siyasi ve ekonomik olarak yeniden şekillenecek dünyada bu ulaşım altyapısı en büyük gücümüz olacaktır.

Ülkenin birçok yerinde yüzlerce hastane inşa edildiğini ve sağlık yatırımlarının arttırıldığını ifade eden Erdoğan, “CHP'nin başını çektiği bir kesim yalan ve iftira ile önümüzü kesmenin peşindeydi. Şehir hastaneleri projelerimize demediklerini bırakmadılar Ama onlara rağmen hastanelerimizi açmaya devam ediyoruz” dedi.

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ikinci kısmının açılışına Japonya Başbakanı ile gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, “Maalesef bu zihniyet salgın sürecinde ortaya çıkabilecek acil ihtiyaçları karşılamak ve daha sonra da kaliteli sağlık hizmeti vermek için başlattığımız hastane inşaatlarına dahil tahammül edemiyor” ifadelerini kullandı

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, “CHP’nin hastanelerimize israf diyecek kadar ufku dar, vizyonu sığ bir kafa bulunuyor” dedi.

“Vefa Destek Grupları'na yapılan saldırılar alçak zihniyetin ürünüdür “

Vefa Hizmet Destek Grupları'na yapılan saldırıları alçak bir zihniyetin ürünü olarak nitelendiren Erdoğan şunları kaydetti:

Önce Van'ın Özalp ilçesinde PKK'nın yaptığı ve ipini bu örgüte teslim etmiş olan HDP'lilerin de işin içinde olduğu anlaşılan bir terör eylemi yaşandı. Yardım götüren gruba PKK'lı teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. Vefa grubu üyesiyle bir vatandaşımız şehit oldu.

Yüreğir kaymakamlığı bünyesindeki vefa grubu saldırıya uğradı. Vatandaşlara yardım dağıtılırken bu saldırı gerçekleşti. Saldırıda bulunan güruhun CHP ilçe gençlik kolları başkanı ve beraberindekiler olduğu anlaşıldı.Yöntem farklı zihniyet ve amaç aynıdır. Bu iki kirli yapının bir süredir yürüttükleri siyasi ittifak benzer eylemlerle bir ileri aşamaya taşınıyor. Bu iki hadise bir ibret vesikasıdır.

Erdoğan, “PKK'nın kafasını nasıl dağlarda eziyorsak, milletimize verdiğimiz hizmetlere tahammülü olmayan siyasi uzantılarını da sahada sandıkta hezimete uğratmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU