Van Valiliği: Vefa Destek Grubu’na saldırıyla ilgili 38 kişi gözaltında

Van'da gerçekleşen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetmişti

Fotoğraf: AA

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesine bağlı Eğribelen mahallesine yardım götüren Vefa Sosyal Destek Grubu'nu taşıyan araca yönelik saldırıyla ilgili 38 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biri belediye çalışanı 2 kişi hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili valiliğin açıklamasında "Vefa Sosyal destek ekibine uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya ilişkin, ilçe merkezi ve çevre mahallelerde birçok adrese baskın düzenleyen güvenlik güçleri, olayla ilgisi olduğu değerlendiren 38 kişiyi gözaltına aldı" denildi.

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberinde gözaltına alınan şüpheliler arasında HDP Özalp İlçe Başkanı ve 5 yöneticinin de bulunduğu ifade edildi.

Ne olmuştu?

Van’da Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Eğribelen Mahallesi’ne yarım götüren Vefa Destek Grubu’na saldırı düzenlenmişti.

Saldırı, grup mahalleden dönerken uzun namlulu silahlarla düzenlenmişti.

Valilik, yaptığı ilk açıklamada saldırının bir araç içerisinden kişi veya kişilerce yapıldığını açıklamış, bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldığı bildirilmişti.

Başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere birçok siyasi saldırıyı kınamış, HDP “saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz” açıklamışı yapmıştı.

HDP’nin açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:

Van’ın Özalp ilçesinde, Vefa Destek Grubu’ndan 2 kişinin hayatını yitirmesiyle sonuçlanan saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz.

Öncelikle hayatını yitirmiş olanlara rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralı yurttaşımıza da acil şifa diliyoruz.

Toplumsal dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz Korona Virüs salgını döneminde yaşanan bu saldırı asla kabul edilemez.

HDP olarak bu toprakların her bir karışının huzur ve barış içinde yaşanabilir hale gelmesi için hem demokratik siyasette hem de toplumsal alanda yapılması gerekenleri yerine getirmedeki kararlı duruşumuzu sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU