Beş hafta hapiste kalan Aygün: Bana saldıranlardan yargıda hesap soracağım. Bu isimlerden biri de Ahmet Hakan

Beş hafta tutuklu kalan Gazeteci Hakan Aygün, yeni yazacağı kitapta Ahmet Hakan ve Abdülkadir Selvi'nin geçmişini de anlatacağını belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs salgının başlattığı ilk günlerde IBAN numarası verip yardım kampanyasının ardından Halk TV Eski Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün, Twitter hesabından attığı mesajda dini değerlere hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Beş hafta cezaevinde kaldıktan geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Aygün, kendisine ait Youtube kanalı üzerinden cezaevi günlerini ve nasıl tutuklandığını anlattı.

Konuşmasına öksürükle başlayan ve Aygün, öksürüklerin cezaevi günlerinden kaldığını ancak koronavirüs olmadığını söyledi.

"Bacak arası yapmışlar, canları sağolsun"

Cezaevine götürüldükten sonra 21 gün koronavirüs nedeniyle tecrit altında tutulduğunu ve süre zarfında televizyon,  televizyon, gazete, ışık dahi olmadığını iddia eden Aygün, cezaevine gidiş sürecinde polislerin koronavirüs tedbirleri nedeniyle kıyafetlerini almasına izin vermediğini söyleyerek şöyle konuştu:

Cezaevine gidince gördüm ki öyle bir uygulama yok bana bacak arası yapmışlar canları sağolsun alışığız. Başıma gelen iş de IBAN’lı gazetecilerin bana yaptığı bacak arasından ötürü.

Kendisine suç olarak atfedilen Tweet’lerin hakkında hazırlanan iddianamede olmadığını iddia eden Aygün, hakkında suç duyurusunun ardından polisleri iki gün beklediğini ve polislerin teknede temizlik yaparken geldiklerini anlattı.

Aygün kendisine saldıran gazetecilerden yargı yoluyla hesap soracağını belirterek, bunlardan biri de hiç beklemediği halde Ahmet Hakan olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında Ahmet Hakan ve Abdülkadir Selvi'ye eleştiriler yönelten Aygün yeni yazacağı kitapta bu kişilerin geçmişini de anlatacağını belirtti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU