HSK’dan hakime ‘İbrahim Gökçek’ soruşturması

Sosyal medya hesabından “İbrahim’i yaşatamadık” ifadesi nedeniyle soruşturma açılan hakim Sarısu, "Bir insan olarak ölümlerden duyduğum üzüntü nedeniyle beni terör sevici yapmak isteyenleri kendi vicdanlarına havale ediyorum" demişti

Fotoğraflar: Twitter, AA

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 323 günlük ölüm orucu eylemine son verdikten iki gün sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek hakkında paylaşım yapan hakime soruşturma açtı.

HSK’nın Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında sosyal medyada paylaştığı ifade edilen bir mesaj dolayısıyla inceleme başlattığı bildirildi.

Pehlivan’a ait olduğu öne sürülen Twitter hesabında şu mesajlar yer alıyordu:

Türküler kimseye zarar vermez.#ibrahimgokcekyasamalıdır

İbrahim artık yok. Sözcükler anlamını yitirdi. Yaşatamadık…

Sabah gazetesinde söz konusu paylaşımlar bugün “Olmadı hakime hanım! Ölüm orucunda ölen DHKP-C’li için ağıt yaktı” başlığıyla haber olmuştu.

Sosyal medyadaki eleştirilerin ardından Pehlivan’a ait olduğu belirtilen hesapta şu mesaj paylaşılmıştı:

Bir anne, bir kadın dahası bir insan olarak ölümlerden duyduğum üzüntü nedeniyle beni terör sevici yapmak isteyenleri kendi vicdanlarına, Allah’a havale ediyorum. Ölüler kendini savunamaz. Vatan ve millet sevgisi kimsenin tekelinde değildir.

Ne olmuştu?

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, “konser yasaklarının bitmesi, kültür merkezlerinin polis baskınına maruz kalmaması ve tutuklu üyelerinin serbest bırakılması” talepleriyle açlık grevine başlamıştı.

Greve başladığı sırada tutuklu olan Bölek 20 Kasım 2019’da, Gökçek de Adli Tıp’ın raporu sonrası 24 Şubat 2020’de ara kararla tahliye edilmişti.

Helin Bölek ölüm orucunun 288. günündeyken 3 Nisan’da, İbrahim Gökçek de ölüm orucunun 323. günündeyken 7 Mayıs’ta hayatını kaybetmişti.

Gökçek, grubun konser başvurusu yapmasının ardından 5 Mayıs'ta ölüm orucunu sonlandırarak hastanede tedavi altına alınmıştı. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU