Tutuklu gazeteciler hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

6'sı tutuklu 8 sanık için 18 yıla kadar hapis cezası istendi

Görsel: Twitter

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu, muhabir Hülya Kılınç ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ile Birgün yazarı Erk Acarer'in dahil olduğu iddianame mahkemeye sunuldu. 

Pehlivan, Terkoğlu, Kılınç, Ağırel, Çelik ve Keser'in tutuklu olduğu MİT soruşturmasına yönelik 50 sayfalık iddianame, İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

MİT Tırları ve 7 Şubat göndermesi

Libya'da hayatını kaybeden MİT mensuplarının kimliğinin deşifre edildiği gerekçesiyle MİT Başkanlığı tarafından yapılan şikayet sonucunda başlatılan soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, "7 Şubat MİT Krizi” ve “MİT Tırları” davalarına gönderme yapıldı. 

Darp iddiasına dezenformasyon denildi

İddianamede, gazeteci Barış Pehlivan’ın Silivri Cezaevi’nde darp edildiği iddiaları için “dezenformasyon” denilirken, konuyla ilgili soruşturma yürütüldüğü ancak Pehlivan’ın darp edilmediğinin tespit edildiği bilgisi yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Radyo yayını da iddianamede

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel'in Sputnik Haber Ajansı'na bağlı RS FM'de telefon bağlantısıyla katıldığı bir programa da değinilen iddianamede, MİT Kanunu'nun 27/3 maddesinin ve Türk Ceza Kanunu'nun 329'un maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle 18 yıla kadar hapisleri istendi. 

Avukat Ersöz: Dağ fare doğurdu

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun avukatı Hüseyin Ersöz, iddianame ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Tutuklu gazeteciler hakkındaki iddianame kabul edildi. İçi boş, ciddiyetten uzak, hukuk tekniğine aykırı ve gazetecilerin bir dakika dahi tutuklu kalmaması gereken isnatlar var karşımızda. Biliyorduk zaten ama kısaca, 'Dağ fare doğurdu' diyebiliriz.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU