YouTube çocuk videolarındaki yorum bölümünü devre dışı bırakacak

Pedofillerin çocuk videolarına uygunsuz yorum bırakması ABD'li video sitesini harekete geçirdi. YouTube CEO'su çocukların ön planda olduğu hemen her videonun yorum bölümünün kapatılacağını açıkladı

Geçtiğimiz günlerde YouTube’un uygulamalarındaki videolara, okullardaki silahlı saldırıları ve kişinin kendisine nasıl zarar verebileceğini gösteren kliplerin eklendiği iddia edilmişti. 

Geçtiğimiz hafta pedofillerin videolara olumsuz yorumlar bıraktığı haberleri gündeme gelmişti.  

YouTube bu haberlere kayıtsız kalmayarak CEO'su aracılığıyla sosyal medyadan açıklama yaptı.

Susan Wojcicki, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Bizim için hiçbir şey platformdaki gençlerin güvenliğini sağlamaktan daha mühim değil” diyerek çocuklar ve ailelerin güvenliğini sağlamak için daha fazla önlem aldıklarını belirtti.
 



YouTube'un çocukların ön planda olduğu videolardaki yorumları kaldırmasının birkaç ay sürmesi bekleniyor.

Bazı şirketler, videolarda kız çocuklarına yönelik uygunsuz yorumların yapılması üzerine YouTube reklamlarını geri çekmişti.

YouTube geçtiğimiz ay da zararlı "challenge (meydan okuma)" videolarını kaldırmıştı.

TikTok'a 5,7 milyon dolarlık ceza

YouTube'un çocuk videolarına ilişkin kararı, geçtiğimiz günlerde TikTok'ın çocuk mahremiyetini ihlal ettiği gerekçesiyle ABD'de 5,7 milyon dolar para cezasına çarptırılmasının ardından geldi.

Çin merkezli uygulama, çocuklara ait verileri izinsiz toplamakla suçlanıyor.

Aralarında Türkiye'nin de yer aldığı pek çok ülkede en popüler uygulamalar arasında yer alan TikTok, 1 milyardan fazla kez indirildi.

Uygulama kullanıcılara dublajlı komik videolar hazırlama ve izleme imkanı sunuyor. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU