Beşiktaş'ta Loris Karius dönemi sona erdi: Sözleşmesini tek taraflı feshetti

Alman kaleci, siyah-beyazlı takımla sözleşmesini feshettiğini sosyal medya hesabından açıkladı

Loris Karius / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen Alman kaleci Loris Karius, sözleşmesini feshettiğini açıkladı.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hi everyone, today I terminated my contract with BEŞİKTAŞ. It’s a shame it comes to an end like this but you should know that I have tried everything to solve this situation without any problems. I was very patient for months telling the board over and over again. Same things happened already last year. Unfortunately they haven’t tried to solve this situational problem and even refused my suggestion to help by taking a pay cut. It’s important to me that you know I really enjoyed playing for this club a lot. BEŞİKTAŞ can be proud having such passionate fans behind them always giving amazing support. You always supported me in good and bad times and I will always remember you in the best way! Also I want to say thank you to all my teammates, coaching staff including all people working for the club. You welcomed me with arms wide open from day one. Thank you so much! Champion Beşiktaş 

LORIS (@loriskarius)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Karius, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

Bugün Beşiktaş ile olan sözleşmemi feshettim. Bu şekilde bitmesi utanç verici ama şunu bilmelisiniz ki sorunları problem çıkarmadan çözmek için her şeyi denedim. Aylar boyunca çok sabrettim ve yönetimle sürekli konuştum. Aynı şeyler geçen yıl da olmuştu. Maalesef bu problemi çözmeyi bile denemediler. Hatta maaş kesintisiyle alakalı yardım önerimi reddettiler.

Taraftarın kendisini her zaman desteklediğini söyleyen Alman kaleci, "Burada geçirdiğim zamandan çok zevk aldığımı bilmenizi istiyorum. Beşiktaş bu kadar tutkulu taraftarın desteğine sahip olduğu için gurur duymalı. Beni iyi zamanda da kötü zamanda da desteklediniz. Sizi en iyi şekilde hatırlayacağım. Tüm takım arkadaşlarıma, teknik ekibe, kulüp çalışanlarına teşekkür ediyorum. Geldiğim ilk günden beri beni çok iyi ağırladınız. Çok teşekkürler. Şampiyon Beşiktaş" şeklinde görüş belirtti.

Siyah-beyazlı kulüpten henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Loris Karius - AA.jpg
Loris Karius / Fotoğraf: AA

 

Beşiktaş Kulübü'nün futbol şubesinden sorumlu yöneticisi Erdal Torunoğulları, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, sözleşmesi sezon sonunda bitecek Alman kaleci Loris Karius'un kendilerine sıkıntı yarattığını kaydederek, şöyle konuşmuştu:

Alacakları ve sözleşmesini feshetmek için FIFA’ya gitti. Hak etmediği alacaklarını de istedi. Oynanmayan ayların parasını da istedi. FIFA tarafından belirlenemeyen bir şey. Gitmek istiyor, doğrudur. Kendi bileceği iş. Haksız bir ödeme yapmak istemiyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ise daha önce katıldığı bir canlı yayında kulüple sözleşmesini feshedeceği iddia edilen Alman kaleci Loris Karius'un son durumu hakkında şunları kaydetmişti:

Karius burada kalırsa, gitmekten ve sözleşmesini feshetmekten vazgeçmişse onun kararını hoca verebilir. Hoca da bize son 8 haftada yenilerle önünü görmek istediğini söyledi. Şans bulamamış oyuncuların da son 8 haftada durumlarını görmek istiyor. Karius, fesih yapıp gidene kadar bizim futbolcumuz. Takdir onun. Bu kararı kendisi verecek. Bizim Karius ile kontratımız mayıs sonunda bitiyordu. Gitmek istiyorsa olay bitmiştir. Gidebilir. Ben kalayım, Beşiktaş'ın ekmeğini yedim, son güne kadar kalırım karakteri ve mizacı varsa kalır. Bunu görürüz.

2018'in yaz transfer döneminde Liverpool'dan 2,5 milyon euro ve 8 milyon euro satın alma opsiyonuyla kiralanan Loris Karius'un sezon sonunda sözleşmesi sona eriyordu.

Siyah-beyazlı ekipteki ikinci sezonunu tamamlayacak olan genç file bekçisi, Beşiktaş ile 67 kez sahaya çıktı. Söz konusu süreçte kalesinde 95 gol gören Karius, 14 müsabakada kalesini gole kapattı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU