Beşiktaş'ın Alman kalecisi Karius: Ölüm tehditleri aldım

Karius, performansı ve koronavirüs günlerinden söz ederken tehdit aldığını ileri sürerek, "Ölüm tehditleri aldığım oldu ancak ciddiye almadım. Sokakta karşılaşsak, ağızlarını bile açamazlar" dedi

Loris Karius'un Beşiktaş ile sözleşmesi, sezon sonunda bitiyor. Siyah-beyazlı ekip, 8 milyon euro satın alma opsiyonuna sahip / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta forma giyen Alman kaleci Loris Karius, ülkesinde yayın yapan Sport Bild'e yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle evde geçen günlerini, siyah-beyazlı takımdaki performansını değerlendirerek, sosyal medya üzerinden ölüm tehditleri aldığını iddia etti.

Liverpool'dan Beşiktaş'a geldiği için pişman olmadığını dile getiren Karius, "Geçen sezon şampiyon da olabilirdik, maalesef olmadı. Harika zaman geçirdim, güçlü bir futbol oynadık, yeni bir ülkede müthiş tecrübeler edindim" dedi.

Taraftarların kendisine yönelik eleştirilerine de değinen başarılı kaleci, şöyle konuştu:

Taraftarlar bir oyuncuyu ıslıklıyorsa, onları suçlayamazsın. Memnun olmama hakları var, bir profesyonel bunu kabul etmeli. Ancak hakaretler ve ölüm tehditleri, limiti aşmak demektir. Ölüm tehditleri aldığım oldu ancak ciddiye almadım. Sosyal medyada kim olduklarını gizleyen insanlar bunlar. Sokakta karşılaşsak, ağızlarını bile açamazlar. Her mesajı okursanız, 2 gün boyunca uyuyamazsınız. İnsanların bir isim arkasına sığınarak başkalarına saldırması, ayrımcılık ve ırkçılık yapması gerçekten çılgınca.

 

Loris Karius - AA1.jpg
Loris Karius, 2018 yaz transfer döneminde Liverpool'dan Beşiktaş'a kiralandı / Fotoğraf: AA

 

Gelecek planlamasıyla ilgili konuşmanın erken olduğunu ve İngiliz ekibi Liverpool ile 2022'ye kadar sözleşmesi olduğunu hatırlatan Karius, "Kovid-19 salgını nedeniyle kimse ne olacağını bilmiyor. Benim için önemli olan, beni gerçekten isteyen ve hedefi olan bir kulüpte olmak" değerlendirmesini yaptı.

"Türkiye'de yetkililere güveniyorum"

Tüm dünyayı etkisi altına Kovid-19 salgını nedeniyle insanların içinde bulunduğu kriz durumunun kendisini korkuttuğunu aktaran Alman file bekçisi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye'de yetkililere güveniyorum. Maçların durdurulması doğru bir hamle, risk alınmadı. Evde duruyorum, temastan kaçınıyorum. Umarım herkes bunu ciddiye alıyordur.

"24 yaşında Şampiyonlar Ligi finaline çıktım"

2017-18 sezonunda Liverpool'da oynadığı dönemde UEFA Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasında yediği golle ilgili çok eleştirilen Karius, şu sözlerle kendisini savundu:

Görüşümü engelleyen bir çarpışma yaşamıştım ve bu kanıtlandı. Bunu ben açıklamak istememiştim, bunu bir mazeret olarak da kullanmadım ancak bana karşı ciddi saldırılar oldu. 24 yaşındayken Şampiyonlar Ligi'nde finale çıktım. Benim dışımda bunu yapan Manuel Neuer ve Marc-Andre ter Stegen var. Final öncesindeki performansım göz ardı edildi. Saygısız tepkiler verildi.

 

Loris Karius - AA2.jpg

Alman kaleci, siyah-beyazlı formayla çıktığı 67 müsabakanın 14'ünde gol yemedi / Fotoğraf: AA

 

Karius ayrıca, Liverpool'daki antrenörü ve teknik direktör Jürgen Klopp ile iletişimini sürdürdüğünü belirtti.

2018'in yaz transfer döneminde Liverpool'dan 2,5 milyon euro ve 8 milyon euro satın alma opsiyonuyla kiralanan Loris Karius'un sezon sonunda sözleşmesi sona eriyor.

Siyah-beyazlı ekipteki ikinci sezonunu tamamlayacak olan genç file bekçisi, Beşiktaş ile 67 kez sahaya çıktı. Söz konusu süreçte kalesinde 95 gol gören Karius, 14 müsabakada kalesini gole kapattı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU