İran'da salgın 9 eyalette düşüşe 15'inde de yükselişe geçti

Ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 74 artarak, 6 bin 277'ye yükseldi

İran'da ölü sayısı artıyor / Fotoğraf: Reuters

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur yaptığı açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde 74 kişinin daha koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Can kaybının 6 bin 277'ye çıktığını belirten Cihanpur, vaka sayısının da bin 223 artarak 98 bin 647'ye ulaştığı bilgisini verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs salgınına yakalanan hastalardan 2 bin 676'sının durumunun ağır olduğunu dile getiren Cihanpur, 79 bin 397 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı.

9 eyalette düşüş 15 eyalette de yükseliş sürüyor

Sağlık Bakanlığı, salgının yükselişe ve inişe geçtiği yerlerin belirtildiği eyaletlere göre koronavirüs risk haritasını yayımladı.

Söz konusu risk haritasına göre, salgın 9 eyalette düşüşe geçerken, 15 eyalette ise yükseliş sürecinde. 

Salgının inişe geçtiği eyaletler Tahran, Doğu Azerbaycan, Elborz, Mazenderan, Kuzey Horasan, Fars, Merkez, Hemedan ve Sistan-Belçistan şeklinde sıralandı. 

Virüsün ülkede ilk görüldüğü yer olan Kum'un yanı sıra Loristan, İylam, Giylan, Gülistan, Rezevi Horasan, Kohgiluye-Buyer Ahmed, Huzistan, Hürmüzgan, Kirman, Yezd, İsfahan, Zencan, Çaharmahal-Bahtiyar ve Kirmanşah'da ise salgının yükselişte olduğu görüldü.

Ülkede koronavirüs salgını ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildiği duyurulmuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU