Hernan Crespo'nun unutamadığı Galatasaray ve İstanbul anısı

Arjantinli eski futbolcu Hernan Crespo, Parma'da oynadığı dönemde Galatasaray'a karşı oynadıkları ve Liverpool'a karşı İstanbul'da oynadıkları UEFA Şampiyonlar Ligi finalindeki tarihi müsabakayı unutamadığını açıkladı

Hernan Crespo / Fotoğraf: inter.it

Arjantin'in efsane futbolcularından Hernan Crespo, France Football'a yaptığı açıklamada Galatasaray ve İstanbul anılarına da yer verdi. 

Parma formasıyla Galatasaray'a karşı oynadığı maçı unutamadığını söyleyen Crespo, "Parma'daki ilk golümü, Tardini Stadı'nda Galatasaray'a attım. O golü unutamıyorum, çok güzel bir andı" yorumunu yaptı. 

Arjantinli efsane oyuncu, kendisine sorulan kariyerinin en unutulmaz maçı hangisi sorusunu ise şöyle yanıtladı:

Liverpool ile İstanbul'da oynadığımız Şampiyonlar Ligi finali. Futbol tarihine geçen o maçta attığım 2 golü de unutamam.

1997-98 sezonunda Parma ile Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta mücadele etmişti. Grupların ikinci maçında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Parma'ya 2-0 mağlup olmuştu. 

Yıldız oyuncu, 2004 yılında Chelsea'den Milan'a kiralık olarak transfer olmuş ve o sezon İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool'a karşı sahadaki yerini almıştı. 

Crespo'nun da 2 gol attığı maçın ilk yarısını 3-0 önde kapatan Milan, ikinci yarıda art arda yediği üç golle durumu 3-3'e getirmiş, penaltı atışlarına kadar giden karşılaşmanın sonucunda rakibine 5-4 yenilerek kupaya veda etmişti. 

Hernan Crespo, River Plate'te profesyonel olduktan sonra sırasıyla Parma, Lazio, Inter, Chelsea, Milan, Genoa gibi kulüplerde forma giydi.

Kariyeri boyunca 1 Premier Lig, 3 Serie A, ve 2 Arjantin Ligi şampiyonluğu yaşayan Crespo, 1 UEFA Kupası, 1 Copa Libertadores, 4 İtalya Süper Kupası ve 1 kez de İtalya Kupası zaferi elde etti.
 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU