De Bruyne, Manchester City'deki geleceği için şart koştu: 2 yıl men cezası çok, bir yıl verilirse düşünürüm

Manchester City'nin Belçikalı oyuncusu Kevin De Bruyne, takımdaki geleceğini CAS'ın verdiği 2 yıllık men cezasının bir yıla indirilmesine bağlı olduğunu söyledi

Kevin De Bruyne / Fotoğraf: Reuters

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Belçikalı yıldız futbolcu Kevin de Bruyne, takımının Avrupa kupalarından aldığı 2 yıl men cezasının kaldırılmaması ya da bir yıla indirilmemesi durumunda kulüpten ayrılabileceğinin sinyallerini verdi.

Belçika'nın Het Laatste Nieuws gazetesine konuşan yıldız oyuncu, Manchester City'nin kendilerine cezaya itiraz ettiklerini söylediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: 

Kulüp bize cezanın kaldırılacağından yüzde yüz emin olduklarını söyledi. Bu yüzden şimdilik neler olacağını bekliyorum. Takımıma güveniyorum.

Men cezasının kaldırıldığı takdirde sorun yaşamayacağını aktaran 28 yaşındaki De Bruyne, "Son karar verildiğinde her şeyi tekrar gözden geçireceğim. 2 yıllık men cezası burada kalmam için çok uzun bir zaman. Bir yıl ceza verilirse değerlendiririm" yorumunu yaptı. 

 

Kevin De Bruyne - Reuters1.jpg
Kevin De Bruyne (ortada) / Fotoğraf: Reuters

 

Manchester City'de 5 yıldır forma giydiğini hatırlatan De Bruyne, dünyanın en iyi takımlarından birinde oynadığını ileri sürerek, şöyle konuştu: 

İngiltere'deyim. Bence dünyanın en iyi ligi ve burada olmaktan mutluyum. Bu bana en iyi olmak için mücadele etme şansı veriyor ve buna ihtiyacım var.

UEFA, geçtiğimiz şubat ayında Manchester City'ye Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Avrupa kupalarında 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarından men ve 30 milyon euro para cezası vermişti.

 

Ferran Soriano - mancity_com.jpg
Ferran Soriano / Fotoğraf: mancity.com

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Manchester City cephesi kararın "siyasi" olduğunu iddia etmişti

İngiltere kulübü, UEFA'nın verdiği ceza üzerine konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) taşıdı. 

Manchester City CEO'su Ferran Soriano, iddiaların doğru olmadığını savunarak, suçlamaların yanlış olduğunu ve bunu ispatlayacaklarını iddia ederek, şöyle konuşmuştu: 

Kulüp sahibi, beyan edilmemiş hiçbir parayı kulübe vermedi. Kar eden bir kulübüz, borcumuz yok. Hesaplarımız denetçiler, yatırımcılar tarafından defalarca incelendi. Deneyimlerimize göre karar hukuki olmaktan çok siyasi görünüyor.

Premier Lig'de bu sezon istediği sonuçları elde edemeyen Manchester City, geride kalan 29 haftalık süreçte bir maç fazlası bulunan lider Liverpool'un 25 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU