Kasım’daki başkanlık seçimi hakkında konuşan Trump: Pek çok Sanders seçmeni bana oy verecek

ABD Başkanı, muhtemel rakibi Biden’ın anketlerde önde olduğuna inanmadığını belirtti

Trump, seçimin yönetimin koronavirüsle mücadelesiyle ilgili bir güvenoyu olmayacağını vurguladı (Reuters)

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Reuters haber ajansına verdiği röportajda, Kasım’da yapılması beklenen başkanlık seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Muhtemel rakibi Joe Biden’ın Reuters’ın Ipsos'la birlikte bu hafta yaptığı kamuoyu yoklamasında kendisini geçmesi hakkında konuşan Trump, şu ifadeleri kullandı:

Anketlere inanmıyorum. Bu ülkenin insanlarının zeki olduğuna inanıyorum ve yetersiz bir adamı içeri alacağını sanmıyorum. Şu anki durumundan dolayı yetersiz demiyorum, 30 yıldır yetersiz olduğunu söylüyorum. Yaptığı her şey kötüydü. Dış politikası faciaydı.

Reuters/Ipsos anketine katılan kayıtlı seçmenlerin yüzde 44’ü çok yüksek ihtimalle Demokrat Parti’nin adayı olacak Biden’ı desteklerken, Trump’a ikinci kez seçilmesi için verilen destek yüzde 40’ta kalmıştı.  

Trump, diğer büyük isimler gibi Demokrat Parti’de başkan aday adaylığından çekilerek Biden’a desteğini açıklayan Bernie Sanders’tan da bahsetti. Demokrat Parti’nin sol kanadında görülen ismi destekleyenlerin, kendisine oy vereceğini iddia etti:

O (Biden) ön seçimlerde hiçbir şekilde kazanamazdı. Ön seçimlerde oylar Bernie Sanders’tan götürüldü. Pek çok Bernie Sanders seçmenini alacağımı düşünüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters, ABD Başkanı’nın, daha önceki ön seçimlerde de Hillary Clinton’a geçilerek başkan adayı olamayan Bernie Sanders’a hakkının verilmediği algısından faydalanmaya çalıştığı yorumunu yaptı.

Küresel salgın da Trump’a sorulan sorulardan biriydi. Başkan, seçimin yönetimin koronavirüsle mücadelesinin başarısına yönelik bir güvenoyu olmayacağını vurguladı.

Kendisini özellikle koronavirüs salgını konusunda eleştiren Biden’la canlı yayında tartışmaya kesinlikle hazır olduğunu ifade etti.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin derlediği verilere göre, 6 milyonu aşkın testin yapıldığı ABD’de kayıtlı vaka sayısı bir milyon 40 bini geçerken, 61 binden fazla kişinin ölüm sebebi olarak Kovid-19 gösterildi.


Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU