Nihat Hatipoğlu: Çocuklarımızı Allah ile korkutmayalım

“Sevdirin. Sevindirin. Allah'la ilgili hiçbir sorusuna kızmayın. Bırakın aklında, içinde nasıl tasarlıyorsa öyle tasarlasın”

Fotoğraf: AA

İlahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu, ebeveynlerin çocukların Allah ile ilgili sorduğu hiçbir soruya kızmaması gerektiğini söylerken “Çocukları yüce Rabbimizle korkutmayın, ürkütmeyin. Bırakın aklında, içinde nasıl tasarlıyorsa öyle tasarlasın” önerisinde bulundu.

Hatipoğlu, bugün Sabah’ta kaleme aldığı köşe yazısında özetle şu önerilerde bulundu:

Çocuk bu, soracak elbette Allah nerede? Bazen ona cevap yetiştirme telaşına gireriz. "Gökte, cennette" deriz. Aslında bu sorunun cevabının herkesin yüreğinde, vicdanında, daraldığı yerde, en güzel yerde, kalkacağı yerde, gözünün yaşardığı, yüzünün güldüğü kısacası hayata dair her yerde olduğunu, mekân ve zamanla kayıtlı olmadan her yerde var olduğunu biliriz.

Çocukları ürkütmeyin, korkutmayın. Aksine Allah'a yakınlaştırın.

Sevdirin. Sevindirin. Allah'la ilgili hiçbir sorusuna kızmayın. Bırakın aklında, içinde nasıl tasarlıyorsa öyle tasarlasın.

Çünkü çocuk dünyası en saf ve en temiz dünyadır. O aşama aşama sevilmesi gerekeni sevecektir. Keşke azgınlaşmış, yoldan çıkmış ve edep sınırını aşmış, kararmış yürek sahiplerini çocukluklarına götürebilecek bir gücümüz olsaydı. Çocuk yaşındaki o ufak sabi, yaşlanmış, uslanmaz kendini nasıl hırpalayacaktır, inanın tahmin edemezsiniz.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU