Erdoğan: Parti kuracaklarmış, ama akıbetleri belli

Cumhurbaşkanı Erdoğan “AK Parti’den ayrılanlarla bir daha beraber yol yürümemiz mümkün değil” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan NTV - Star TV ortak yayınında soruları yanıtladı - Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan NTV – Star TV ortak yayınında soruları yanıtladı.

“Akıbetleri belli”

Erdoğan Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı söylenen yeni partiyle ilgili soruya “Akıbetleri belli” diye cevap verdi:

"Bizde tasfiye olmaz, bizde bayrak yarışı olur. Biz bugüne kadar kimseyi tasfiye etmedik. Parti kuracaklarmış, şu olacakmış, bu olacakmış, daha önce kuranlar oldu zaten ama akıbetleri belli. Başka partilerde bu adımlar atıldı, onların da akıbetleri belli. Dürüstlük, samimiyet, sadakat çok önemli."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Ayrılanlarla beraber yürümek mümkün değil”

Cumhurbaşkanı Erdoğan partiden ayrılanlarla bir daha aynı yolda yürümeyeceklerini de söyledi:

"Ayrılanlar oldu, isim vermeye filan gerek yok, bu ayrılanlar tabii ondan sonra bir daha onlarla beraber yol yürümek mümkün değil ama biz bunları kovmadık, 'gidin' demedik. Bizim tek bir gayemiz var, tek bir amacımız var, millete hizmet eden hiçbir zaman hezimete uğramaz.”

Erdoğan AK Parti içindeki görev değişiklikleriyle ilgili de şu ifadeleri kullandı:

"Siz bir yola çıkıyorsunuz, yola beraber çıktığınız insanlar içerisinde ilanihaye sizinle beraber gelecek diye bir şey yok ama özellikle AK Parti olarak bizim şöyle bir anlayışımız var; biz bu olaya bir dava olarak bakıyoruz, sıradan bir parti olayı değil. Eğer bir dava adamıysan bu davada bir defa davana ihanetin olmaması lazım. Görev verilir yaparsın ama 'artık senden alıp bunu bir başkasına verelim' dendiği anda da buna da 'eyvallah' dersin. Çünkü oradan senden o görev alınır sana da bir başka görev verilir."
 

DAHA FAZLA HABER OKU