Arda Turan: Gönlüm her zaman Galatasaray'dan yana

Milli futbolcu Turan, koronavirüs salgını nedeniyle liglerin ertelenmesinin oyuncuları geri ittiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Milli futbolcu Arda Turan, koronavirüs salgını nedeniyle lig maçlarının ertelenmesi ve kulüplerin son durumlarına ilişkin Skorer Instagram canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Karantina sürecinde bütün aktivitelerini ve sporlarını evde yaptığını ifade eden Arda Turan, “Bu sıralar yardım işlerine konsantre olmaya çalıştık. Onun dışında evdeyim bütün gün. Evimin önünde oynayabileceğim bir kort var, bahçem var. Olabildiğince hareketli olmaya çalışıyorum. Ama ne kadar yeter" dedi.

"Süper Lig'in durması futbolcuları çok geri itti"

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen lig maçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Turan, “Koronavirüs öncesi takımlar ritim yakalamıştı. Bazıları fizik kondisyon olarak yukarı çıkmıştı, bazıları düşmüşlerdi. O yüzden kimine avantaj kimine dezavantaj olabilir bu süreç” dedi.

Turan şöyle devam etti:

Süper Lig'in durması oyuncuları çok geri itti. Hocaları, yöneticileri bile mental olarak yorgunluğa itebilir. Bunu zaman gösterir. Bu konuda karar alınacaksa bu oyunun baş aktörlerine danışmak gerekir. Teknik heyete, futbolculara, yöneticilere. Mutlaka fikir alınmalı. Herkesin gönlünün razı olduğu bir karar alınır. Her şeyin başı sağlık. Önce iyileşmek, önce sağlık için adım atmak lazım. Gerekiyorsa hiç oynanmasın.

"Benim gönlüm her zaman Galatasaray'dan yana"

Kulüplerin genel durumuyla ilgili yorum yapan Turan, bu yıl çok zevkli bir ligin izlendiğini ifade etti.

Turan şunları kaydetti:

Seyircili oynanacağı zaman Galatasaray ile Trabzonspor'un çok büyük avantajı ortaya çıkıyor. İki tane muhteşem stat ve atmosfer. Başakşehir'de seyircisi olmadan zaman zaman iki forvet oynayarak çok tehlikeli bir takım haline geldi. Başakeşehir arkasında Sivasspor geliyor. Benim gönlüm her zaman Galatasaray'dan yana. Bu sene çok zevkli bir lig izletiyorlar. Bende içindeydim ilk yarı. İyi atmosferler olmayacak koronavirüsten sonra üzgünüm. Favoriler gözümde değişmedi. Aslantepe'de seyirci ile oynamak ile seyircisiz oynamak arasında fark var. Galatasaray 1-0 önde başlıyordu.

“3 sene daha oynayacağım”

Önümüzdeki yıl futbol kariyeriyle ilgili gelen soruya cevap veren Arda Turan, “Ortak kararımı eşim, kardeşim ailem ile aldım. 3 sene daha oynayacağım. Gönlüm neyden yana olduğunu söylemiştim. Sezon sonu bonservisi elinde olan bir oyuncu olarak avantajım olacak. Biliyorsunuz sözleşmem bitiyor. Ailemle ile oturup karar vereceğim” dedi.

 

Independent Türkçe, Skorer

DAHA FAZLA HABER OKU