CHP’nin Bodrum, MHP’nin Dikili adaylarının adaylığı reddedildi

CHP ve MHP YSK'dan gelecek karara göre başka bir aday gösterebilir

CHP'nin Bodrum adayı Mustafa Saruhan (solda) - MHP'nin Dikili adayı Buğra Akın (sağda)

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan’ın adaylığı Muğla İl Seçim Kurulu’nca reddedildi.

Adaylığının reddedilmesine gerekçe olarak Saruhan’ın daha önce aldığı cezalar gösterildi. İl seçim kurulu Mustafa Saruhan’ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan "Hukuki süreç devam ediyor. YSK'nın kararını bekliyoruz. Bu yanlış karardan bir an önce dönülmesini ümit ediyoruz" dedi.

Karahan, kararın erteleneceğine inandıklarını belirterek, aksi takdirde CHP'den başka bir aday çıkartıp yola devam edeceklerini kaydetti.

MHP’nin Dikili itirazı reddedildi

Adaylığı reddedilen bir diğer isim de MHP’nin Dikili adayı Buğra Akın’dı. MHP’nin İzmir İl Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz reddedildi.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin “İl seçim kurulu itirazımızı reddetti, biz de Yüksek Seçim Kurulu’na müracaat edeceğiz" diye konuştu.

YSK'nın perşembe günü mesai bitimine kadar Akın'la ilgili kararını vereceğini söyleyen Şahin "YSK’nın kararı perşembe günü belli olacak. Biz de ya Akın ile devam edeceğiz ya da yeni adayımızı açıklayacağız" ifadesini kullandı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU