Netflix’in abone sayısında rekor artış

Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu, üye sayısı 183 milyona çıkardı

Fotoğraf: Reuters

Netflix, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) etkisiyle 2020 yılının ilk çeyreğinde abone sayısını 16 milyon arttırdığını duyurdu.

Netflix’in 2020’nin ilk çeyreğine ait yayımladığı rapora göre, bu yılın 3 ayı için 7 milyon yeni abone kazanmayı öngören şirket, bu beklentinin 2 katından fazlasına ulaşarak toplam üye sayısını 183 milyona çıkardı.

Kovid-19'un etkisi bulunduğu vurgulanan 16 milyonluk abone artışı, Netflix'in "13 yıllık tarihinin ilk çeyrekteki en fazla üye artışı" olarak göze çarptı.

Şirket, yılın 3 ayındaki gelirini de geçen yıla göre 3 katına çıkararak 709 milyon dolar gelir elde etti.

Netflix, Kovid-19 kısıtlamalarının esnetilmeye başlanmasıyla, abone artışında da ciddi bir yavaşlama olabileceğini tahmin ediyor.

İkinci çeyrek için 7,5 milyon yeni üye kazanılacağı tahmininde bulunularak, bu rakamın son 7 yılın ikinci çeyrek ortlamasından 3 kat daha fazla olduğu aktarıldı.

"Ev hapsini biraz daha katlanılabilir yapmak için"

Netflix CEO'su Reed Hastings, yatırımcılara yönelik yaptığı konuşmada, Kovid-19 nedeniyle getirilen karantina günlerine dikkati çekerek, "Bu zor zamanlara yaptığımız küçük katkı, ev hapsini biraz daha katlanılabilir yapmak içindir." değerlendirmesinde bulundu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU