İspanyol yönetmen Pedro Almodóvar: Tecrit başladığından beri libidom beni terk etti

Oscar ödüllü yönetmen "Sanırım keder ve endişe, erotik fantezilerin yerini aldı" dedi

(Reuters)

İspanyol yönetmen Pedro Almodóvar koronavirüs tecridi sırasındaki hayatıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Yönetmen yazıda tecridin cinsel arzu üzerindeki etkilerini tartışıyor.

Acı ve Zafer (Pain and Glory) adlı filmi bu yıl iki dalda Oscar adayı olan monolitik yönetmen "Tecrit başladığından beri libidom beni terk etti. Sanırım keder ve endişe, erotik fantezilerin yerini aldı" dedi.

Almodóvar pandemi sırasında cinsel davranışa dair bir makale okuduktan sonra "cinsel isteklilik durumlarını kontrol etmek için kadın erkek demeden biz dizi arkadaşını aradığını" yazdı.

Bana farklı insanlarla süpermarketlerde buluşup tuvalette işi pişirmek için internetten buluşma ayarladığını söyleyen umutsuz arkadaşım hariç, genelde pandemi ve bunun sonucu olan tecrit, aradığım insanların çoğunluğunun erotik ihtiyaçlarını azaltmış.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Almodóvar'ın aralarında Annem Hakkında Her Şey (All About My Mother), Konuş Onunla (Talk to Her) ve Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar (Women on the Verge of a Nervous Breakdown) da bulunan filmleri coşkulu, cüretkar ve bazen de tartışmalı cinsellik tasvirleriyle ünlü.

IndieWire'da yayımlanan ve Mar Diestro-Dópido tarafından tercüme edilen yazıda yönetmen tecrit sırasında izlediği filmlerden bir liste önerdi ve memleketi İspanya'daki duruma dair yorumlarda bulundu.

Yönetmen, “Boş sokakların kutladığı bir Paskalya Haftası'na veda ederken muhtemelen yine ıssız sokakların eşlik edeceği çok sayıda festival kapımızda" diye yazdı.

Buna alışamıyorum.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU