Almanya kısıtlamaları hafifletirken Ekonomi Bakanı’ndan yeni bir tecrit uyarısı geldi: Tavuk sürüsü gibi koşuşturmayalım

Bakan Altmaier ayrıca ülkede yılda 12 milyara yakın maskeye ihtiyaç duyulacağını söyledi

Alman Ekonomi Bakanı Peter Altmaier (AFP) 

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier federal ve eyalet yönetimlerine yaptığı uyarıda, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle alınan tecrit kısıtlamalarını hafifletirken birlikte hareket etmenin önemine dikkati çekti.

Russia Today’in (RT) Alman basınından aktardığı habere göre Altmaier, bu süreçte sakin olunmasını tavsiye ederken aksi halde yeni bir ulusal tecrit uygulamasının kapıda olduğu uyarısı yaptı.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan bakan Altmaier, "Tecridi dönüşümlü olarak sıkıp gevşeterek birbirinin önüne geçip duran tavuk sürüleri gibi koşuşturmamalıyız" dedi.

Alman Ekonomi Bakanı, “Şimdi itidalimizi muhafaza edersek ikinci bir tecritten kaçınabiliriz. Bu nedenle federal ve eyalet hükümetlerinin ortak hareket etmesi önem arz ediyor” diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altmaier ayrıca “Almanya’da herkesin maskeyle çalışmaya ve alışverişe gidebilmesi, toplu taşımaya binebilmesi için” ülkede yılda 12 milyar kadar maskeye ihtiyaç duyulacağını ifade etti.

Başbakan Angela Merkel’in yardımcılığı görevini de yürüten Maliye Bakanı Olaf Scholz ise Welt am Sonntag’a verdiği röportajda, konuya dair farklı yaklaşımların bulunmasında bir sakınca olmadığını belirtti.

Scholz’un ARD kanalına yaptığı açıklamaysa, kısıtlamaların hafifletilmesine rağmen federal hükümetin günlük hayatın koronavirüs salgını öncesine kıyasla normale dönmesinin uzun zaman alacağını kabul ettiğini gösterdi.

Kovid-19 salgınında bugüne dek 145 bin 743 kişinin enfekte olduğu ülkede 4 bin 642 kişi yaşamını yitirdi.

Almanya’da bugün itibarıyla birçok eyalette bazı şartlar altında dükkanların ve mağazaların açılmasına izin verildi.

Satış alanı 800 metrekareye kadar işletmeler kapılarını yeniden açarken, kalabalık halk kitlelerini çekebilecek büyük alışveriş mağazalarının bir süre daha açılmaması kararlaştırıldı.

Ülkede ayrıca okullar ve üniversitelerin 4 Mayıs’tan sonra kademeli olarak eğitime kaldıkları yerden devam etmeleri yönünde karar çıktı.

 

Independent Türkçe, RT, Süddeutsche Zeitung

DAHA FAZLA HABER OKU