Aralarında Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun da olduğu altı gazeteci için tahliye talebi reddedildi

Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser için yapılan tahliye talebi reddedildi

Libya’da hayatını kaybeden MİT personelinin cenazesini haberleştirdikleri için tutuklanan Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Oda TV muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yeni Yaşam Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser’in avukatları yasalaşan infaz düzenlemesi kapsamında tahliye başvurusu yapmıştı.

Başvuruyla ilgili kararı görüşen mahkeme gazetecilerin, tutukluluk hallerinin sonlandırılmasını gerektirecek bir husus bulunmadığını ve itiraz gerekçelerinin yerinde olmadığına karar vererek, 6 gazeteci için yapılan talebi de reddetti.

Kararda şu ifadeler yer aldı: 

İncelenen soruşturma dosyası kapsamına göre mevcut delil durumu, atılı suçun vasıf ve mahiyeti, ifade tutanakları, atılı suç için yasada öngörülen ceza miktarı ve tüm dosya kapsamı ile birlikte değerlendirildiğinde adı geçen şüpheliler hakkında verilen tutukluluk tedbirinin ölçülü olduğu, şüphelilerin tutukluluk hallerinin sonlandırılmasının gerektirir bir husus bulunmadığı ve itiraz dilekçeleri yerinde olmadığından adı geçen şüphelileri müdafiilerinin tahliye taleplerinin ayrı ayrı reddine karar verilmiştir.


Mahkeme kararını paylaşan Avukat Hüseyin Ersöz, “Barış’lar için dün yaptığımız tahliye talebi reddedildi, hukuk iflas etti! Belli oldu ki geçmişi dahi arayacak hale gelmişiz! Yazık ki ne yazık!” ifadelerini kullandı.



Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU