Silahlı bir grup, Basra Körfezi'nde demirleyen tankere saldırdı

Deniz güvenliği şirketi olan Dryad Global, Hong Kong bandıralı bir geminin serbest bırakıldığını açıkladı

Tankere saldırı rotasını gösteren bir görsel (MarineTraffic)

İngiliz donanmasına bağlı Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları, silahlı bir grubun 14 Nisan günü Arap (Basra) Körfezi’ne demirleyen bir tankere çıktığını, ancak gemiyi daha sonra serbest bıraktığını açıkladı.

Deniz Ticareti Operasyonları, yayınladığı bildiride, “Gemi ve mürettebat güvende” ifadelerini kullanırken, yakınlardaki tüm gemilere dikkatli olma çağrısı yaptı.

Deniz Ticareti Operasyonları daha önce de geminin Ras el-Kuh'un yaklaşık 3 deniz mili yakınlarına demir attığını bildirmişti.

Deniz güvenliği şirketi olan Dryad Global, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Hong Kong bandıralı bir geminin serbest bırakıldığını açıkladı. Şirket, daha önce geminin Suudi Arabistan’daki Jubail şehri yakınlarına demir attığını duyurmuştu.

Dryad Global, açıklamasında “Gemi, saat 12.48 (UTC) civarında İran sahiline doğru gidiyor gibi görünüyordu. Saat 14:28’de (UTC) Mogh-e Kanbareh-ye Kuh Mobarak’in 4 deniz mili yakınlarına demir attığı görüldü” dedi. Mogh-e Kanbareh-ye Kuh Mobarak, İran’ın güneyindeki Hürmüzgan Eyaleti’nin Jask İlçesi’nin Merkez Bölgesi’nde yer alan bir köy.

Bildiride, durumun geminin tercihi olabileceği belirtilirken, ancak geminin başının dertte olup olmadığı ve İran’ın bir şekilde ona yardım edip etmediğinin bilinmediği ifade edildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Kübra Şahin

independentarabia.com/node/111501

DAHA FAZLA HABER OKU