The Walking Dead’de ortaya çıkan maskeli kişi kim?

*Spoiler içerir – bizden uyarması*

Zombi kıyameti keşmekeşinin son bölümü kesinlikle olaylıydı. Whispererlar Hilltop’u yok etti ve Alexandria’yı işgal edip sakinlerini kaçıp yakındaki bir hastanede saklanmaya zorladı. 

Negan ve Carol’ın Alpha’yı infaz etme planı başarılı oldu, böylece izleyenler Beta’nın gerçek kimliğini öğrenebildi. Eugene’in bir grup kıyametzedeyi yanına alıp Stephanie’yle görüşmeye gitmesiyle Commonwealth hikayesi nihayet başlamış oldu. Diğer yandan Michonne, Rick Grimes’ın hala hayatta olabileceğine işaret eden bir ipucu bulduktan sonra diziden ayrıldı.

The Walking Dead’in 10. sezon finali koronavirüs salgını nedeniyle maalesef ertelendi ve hayranlar Beta’nın Whispererları kahramanlarımızın geçici barınağının kapılarına kadar getirdiği anda kesilen bölümden elleri boş döndü.

Fragman, Lauren Cohan’ın karakteri Maggie’nin dönüşünü açığa çıkarıyor ama bu dev manşetin arkasında, en son ormanda Whispererların etrafını sardığı Aaron ve Alden’a yardım ediyor görünen gizemli bir maskeli figür var. Bir maske ve orak şeklinde ikiz kılıçlar kuşanmış karakterin dövüş sanatı bilgisi olduğu açık ama Aaron ve Alden bu yeniyetmenin güvenilir olup olmadığından (haklı olarak) emin değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'ta yer alan habere göre maskeli kişiyi yalnızca bir anlığına görmüş olsak da bu yeni karakterin The Walking Dead’in 10. sezon finalinde hangi karakter olabileceğiyle ilgili iki ana teori var.

İlk ihtimal, Fear The Walking Dead dizisindeki süresi yeni dolmuş Morgan’ın dönüşü. Morgan’ın serinin diğer tarafındaki performansı hayranların beğenisini kazanmıştı ve karakter en son etrafı zombilerle çevrili şekilde bir kurşun yarasına müdahale ederken görülmüştü. Tabii The Walking Dead şimdi Fear The Walking Dead’den yıllarca ileride geçiyor, bu da Morgan’a eve geri dönüp yolda bir dizi yeni havalı silah almaya süre tanıyor. Morgan en son ormanın içinden Alexandria’ya gelirken yüzünde benzer bir maske vardı ve karakterin Aikido bildiği bilgimiz dahilinde, bu da yaptığı alengirli hareketleri açıklayabilir. Bu, Morgan’ı The Walking Dead’e geri döndürmek için uygun bir durum ve iyi bir zaman olurdu.

Öte yandan Morgan’ın Fear The Walking Dead 6. sezonda rol alacağı belirlendiği için daha muhtemel bir teori yeni karakterin The Walking Dead çizgi roman serisinden Mercer olması. 

Mercer, Commenwealth’in üyelerinden biri ve askeri güçlerinin başında yer alıyor. Bu da onu fragmandaki esrarengiz ziyaretçisiyle uyuşacak şekilde serideki en iyi savaşçılardan biri yapıyor. Öte yandan en büyük ipucu silahlar. Çizgi roman serisinde Mercer’ın simgeleşmiş zombi biçicileri, süslü baltaları. Maskeli karakterin silahları açıkça baltadan çok orağa benziyor ama sivri uçlu, biçimli bıçaklar Mercer’ın kullandıklarını andırıyor.

Ama Mercer, Aaron ve Alden’a neden yardım etsin ve bunu yaparken neden kimliğini gizlemek istesin? Bunun cevabı Mercer’ın çizgi romandaki temsilinde yatıyor olabilir. Görüşme kararlaştırıldığına göre, Commonwealth’in Alexandria ve Hilltop’u önden gözetlemek için insan göndermiş olması mümkün. Çizgi romanda Mercer, çok iyi bir gerekçe olmadıkça başkalarının yardımına koşacak tipte bir topluluk olmayan Commonwealth’in sınırlamaları içinde hareket eden iyi bir adam. Öte yandan Mercer işverenlerinden tam olarak memnun olmayan bir karakter ve diğer gözcülerin yanında Eugene’in dostlarının öldürülmesini oturup izlemek yerine Whispererlarla gizlice savaşmaya karar vermiş olabilir.

Mercer’ın görünmesinin Maggie’nin dönüşüyle alakalı olması da mümkün. Fragman Carol’ın Maggie’ye yardım etmesi için bir mektup yazdığını doğruluyor ve The Walking Dead Maggie’nin daha önce Commonwealth’e mi yoksa başka bir yere mi gittiğini henüz doğrulamadı.

Eğer Maggie Commonwealth’e gitmişse şüphesiz eski dostlarını kurtarmaları için yardımlarını isterdi ve eğer Commonwealth çizgi roman serisindekine biraz bile benziyorsa bu isteği geri çevirirdi. Bu durumda Mercer’ın Commonwealth’e duyduğu memnuniyetsizliği bilen Maggie onu bu göreve tek başına gönder de olabilir.

The Walking Dead 10. sezon an itibarıyla koronavirüs salgınından dolayı askıya alınmış durumda.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

 

DAHA FAZLA HABER OKU