Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanşında Galatasaray deplasmanda Portekiz'in Benfica takımı ile 0-0 berabere kaldı. İlk maçı Türk Telekom Stadı'nda 2-1 kaybeden sarı-kırmızılılar alınan bu sonucun ardından turnuvadan elendi

Galatasaray, 2-1 kaybettiği maçın rövanşında deplasmanda Benfica ile 0-0 berabere kalarak UEFA Avrupa liginden elendi (Fotoğraf: AA)

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda ilk maçta 2-1 yenildiği Portekiz temsilcisi Benfica ile deplasmanda golsüz berabere kaldı ve Avrupa kupalarına veda etti.

Sarı-kırmızılılar Estadio da Luz'a galibiyet parolasıyla sahaya çıktı. İlk yarıda iki ekip de birbirine üstünlük sağlayamazken, Benfica hızlı hücumlarla etkili olmaya çalışan taraf oldu ve mücadelenin ilk 45 dakikası 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Benfica etkili başladı. Daha sonra Galatasaray topa sahip olma üstünlüğünu yakalasa da gol atma başarısı gösteremedi.

Galatasaray'da 63. dakikada Younes Belhanda ve 85. dakikada Emre Akbaba'nın golleri ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

Maçın kalan bölümlerinde de gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

İlk maçta 2-1 galip gelen Benfica, bu sonuçla Galatasaray'ı eleyerek son 16 turuna adını yazdırdı. 

DAHA FAZLA HABER OKU