Bir trilyon dolarlık cephanesi olduğunu açıklayan IMF, Tunus’a koronavirüsle mücadele için kredi verdi

IMF, tarihinin en kötü iktisadi gerilemesini yaşayan Tunus’a 745 milyon dolarlık kredi verilmesini onayladı

Yaklaşık 12 milyon kişinin yaşadığı Kuzey Afrika ülkesinde ekonomik durgunluk kendini hissettiriyor (AA) 

Uluslararası Para Fonu (IMF) cuma günü Tunus’a 745 milyon dolarlık acil kredi verilmesini onayladı. Yapılan açıklamada, bu paranın neredeyse tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınının neden olduğu mali sorunları gidermek için kullanılacağı belirtildi. 

İlk vakayı Mart başında açıklayan Tunus, şimdiye kadar yalnızca 671 kişinin test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu. Ülkede 25 kişinin koronavirüs yüzünden hayatını kaybettiği açıklandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu rakamlar az gözükse de, Kuzey Afrika ülkesinin ekonomisi küresel salgından kötü etkilendi. IMF’ye göre, Tunus’un ekonomisinin bu sene yüzde 4,3 oranında daralması bekleniyor. Bu, ülkenin 1956’da bağımsızlığını kazanmasından bu yana görülen en ciddi iktisadi gerileme anlamına geliyor.

IMF’nin verdiği para sağlık önlemlerini desteklemek, sosyal güvenlik ağlarını güçlendirmek ve şirketlerin krizi atlatabilmesine yardımcı olmak için kullanılacak.

Daha önce eşi benzeri görülmemiş bir şekilde 90 ülkenin aynı anda yardım isteğinde bulunduğu IMF, cuma günü Arnavutluk, Kosova, Malta ve Kuzey Makedonya’ya verilecek kredileri de onayladı. 

Geçen ay IMF Başkanı Kristalina Georgieva, kurumun bir trilyon dolara kadar kredi verebileceğini açıklarken, bu hafta İcra Kurulu IMF’nin acil finansman araç setinin 100 milyar dolara yükseltilmesini onayladı.

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU