New York Polisi'nin neredeyse beşte biri hastalık izninde

New York, Kovid-19'dan hayli sert etkilendi

New York şu anda ABD dışındaki tüm ülkelerden daha fazla Kovid-19 vakasına sahip (AFP)

New York Polis Departmanı'nın (NYPD) üniformalı personelinin yaklaşık yüzde 20'si, koronavirüs pandemisi sırasında hastalık izninde.

CNN, NYPD'nin üniformalı personelinden 7 bin 155 kişinin şu anda hastalık izninde olduğunu ve bunun da 36 bin mensubu bulunan teşkilatın yüzde 19.8'ine karşılık geldiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sayı son haftalarda Kovid-19 testi pozitif çıkan 3 bin 119 teşkilat mensubunun iki katından fazla. Bu rakamın 243'ü hastalık izni bittikten sonra işine geri döndü.

Rakamlar pazartesi günü sadece 6 bin 974 NYPD üniformalı personelin iş başı yapmadığını, hastalık iznindeki personel sayısındaysa artış olduğuna işaret ediyor.

Pazartesi günü koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden NYPD personeli sayısı 12 oldu.

New York eyaleti koronavirüs salgınından hayli ağır bir şekilde etkilendi ve şu anda ABD'de en fazla vakaya sahip.

Google'ın özel koronavirüs sayfası eyalette 87 binden fazla insanın daha virüs testinde pozitif sonuç aldığını gösteriyor. Ölü sayısı 7 bini aştı.

Pazartesi sabahı düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkanı Bill de Blasio,  hastalık nedeniyle iş başında bulunmayan NYPD'nin üniformalı personeli sayısının endişe verici olmadığını söyledi

Belediye Başkanı “Bu sabah Komiser Shea ile konuştum. İşe gelmeyenler konusunu beraber inceledik ama aynı zamanda yüksek oranlara ulaşan geri dönüşleri de ele aldık. NYPD'deki devriye memurlarının büyük çoğunluğu daha genç ve çok sağlıklı insanlar… Bu yüzden virüse maruz kalma oranlarına bağlı olarak, hızla geri dönüyorlar" ifadelerini kullandı.

Johns Hopkins Üniversitesi bünyesinde yürütülen takip projesine göre ABD'de 466 binden fazla kişi koronavirüs testinde pozitif sonuç aldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı en az 16 bin 686'ya çıktı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU