Yurt karantinasından çıkanlar, 3 katına yükselen bilet fiyatlarına isyan etti

İstanbul’daki yurt karantinasından çıkıp memleketlerine dönmek isteyen kişiler 350 liraya satılan otobüs bilet fiyatlarına tepki gösterdi

Avrupa ülkelerinden gelip İstanbul’un Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) binalarında iki hafta süreyle karantinada tutulan ve test sonuçları negatif çıkan kişilerin tahliyesine başladı.

Tahliye edilen yüzlerce vatandaş memleketlerine dönmek için Samandıra’da yer alan bir turizm firmasına akın etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı şehirlerarası yolcuklarının kısıtlanması bilet fiyatlarını etkileyince, vatandaşlar bu duruma isyan etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilet fiyatları 3 katına yükseldi

Bilet fiyatlarına tepki gösteren bazı vatandaşlar, “Almanya’dan geldik, 15 gün yurtta kaldık hasta olmadık ama burada hasta olacağız. Gelirken 120 liraya geldim şimdi 350 liraya bilet kesiyorlar” dedi.

Antalya’ya gidecek olan bir kadın da, “Hasta olduk hasta, Antalya’ya gideceğim. Sesim çıkmıyor, ateşim çıktığı zaman ne diyecekler” diye sordu.

"Paramızla rezil oluyoruz"

Bilet fiyatlarına tepki gösteren bir diğer vatandaş, “190 liraya aldığımız biletleri iptal ettik, 300 liraya Antalya’ya bilet sattılar. Bizler erkeğiz dayanıyoruz da yaşlı kadınlar, çocuklar ne yapacak. 14 gün bizi kapattılar zaten psikolojimiz bozuk. Paramızla rezil oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir vatandaş ise aldığı bileti göstererek, “Arkadaşlar bakın saat 21.00’de kalkacaktı saat 22.00 hala kalkmadı. 350 Türk Lirası'na bilet verdiler. Çok mağduruz, beş saattir bu insanlar soğukta bekletiliyor” dedi.

Bilet fiyatlarının 3 katına çıkmasına isyan eden bir diğer vatandaş, “100 liralık bilet 300 lira, alsınlar 200 lira da 300 lira nereden çıktı. Millet zaten zor durumda” İfadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU