MHP'li Büyükataman, partisinin ceza indirimi teklifini Rahşan Ecevit'in "Kader mahkumları" sözüyle savundu

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada MHP'nin getirdiği af teklifine yönelik eleştirilere cevap verirken, tekliflerinin kader mahkumlarını kapsadığını öne sürdü

İsmet Büyükataman / Fotoğraf: AA


Koronavirüs salgınıyla cezaevlerinde bulunan insanların büyük bölümünün de serbest kalmasının önü açıldı.

Getirilecek olan kısmi affın kapsamının ne olacağı tartışma konusu oluyor.

HDP, siyasi mahkumları da kapsamasını isterken MHP buna karşı çıkıyor.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada MHP'nin affının kadın katillerini de cezaevinden çıkaracağı yönündeki eleştirilere cevap vardı.

MHP'nin teklifini Rahşan Ecevi'in sözüyle savundu

Ataman'ın mesajları içerisinde eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit tarafından ilk defa dile getirilen ve sonradan 2001 yılında "Rahşan Affı" olarak anılacak affın çıkmasına neden olan "Kader mahkumları" sözüne de atıf vardı.

 


1. Çaptan düşen Kandil’in “Şirine”si, yeniden gözde olabilmek adına kendini seriye alarak Sayın Genel Başkanımıza dil uzatmış. Uzattığı dil her zaman olduğu gibi Kandil’in izlerini taşımakta, PKK’nın nefreti kokmaktadır.

2. Partimizin teklifinden bihaber bir hâlde; bir ilimizde yaşanan kadın cinayeti üzerinden Partimizi ve Sayın Genel Başkanımızı hedef göstermeye çalışarak gerçeğin ışığını yalanla kesen bu tip, gazeteci değil; Türk ve Türkiye düşmanlarının tetikçisidir.

3. Zamanlama ile ilgi ciddi sorunları olan; kimi zaman erken, kimi zaman geç gelen; ancak bulduğu her fırsatta mutlaka  Sayın Genel Başkanımıza saldırarak açığını kapatıp Kandil’i tatmin etmeye çalışan Şirine’nin derdi aşağılık bir cinayete kurban giden kadınımız değildir.

4. Ömrünü terör örgütü üyelerine genel af çıkarmaya adayan Şirine’nin derdi 4 gün önce yazdığı üzere FETÖ’nün ve Kandil’in hizmetkârları “Selahattin Demirtaş,Ahmet Altan,Osman Kavala ve benzer durumda olanların” yani vatan hainlerinin ceza indiriminden faydalanamayacak olmasıdır.

5. Milliyetçi Hareket Partisinin ceza indirimi teklifi kader mahkûmlarını kapsamakta ve toplumun büyük beklentisine cevap vermektedir. Şirine’ye Sayın Genel Başkanımızın 6 Mart 2018 tarihli Meclis grubu konuşmasındaki şu sözlerini hatırlatmakta fayda vardır:

6. “Ana gibi yâr,vatan gibi diyâr olmaz, diyen aziz milletimiz, kadına uzanan her kirli ele hak ettiği cezayı vermeye, her bedeli ödetmeye kararlıdır. Hapisse hapis, hadımsa hadım, idamsa idam, neyse gereği yapılmalıdır. Kim ki, kadına bir fiske vurduysa buna pişman edilmelidir.”

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU