Almanya’da polisten Türkçe koronavirüs uyarısı

Polis, sokağa çıkma kısıtlaması uyarısında bulunurken insanların evlerinden sadece acil durumlarda çıkmasını istedi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde dünyanın pek çok yerinde olağanüstü hal ilan edildi, sokağa çıkmak ise kısıtlandı.

Türkiye’de 65 yaş ve üstü bireylerin sokağa çıkmalarının kısıtlanması uygulamasına uymayanlar, ekiplerce uyarılarak evlerine gönderiliyor.

Almanya’nın Ludwigshafen kentinde ise polis, koronavirüs salgını nedeniyle Türkçe anons yaptı.

Polisin anonsunda şu ifadeler yer aldı:

Dikkat, önemli duyuru. Şu anda dışarıya çıkma kısıtlaması vardır. Lütfen evinizde kalınız. Evinizden sadece acil durumlarda çıkınız ve sosyal kontaklardan uzak durunuz. Açık alanlara gitmek ve bulunmak yasaktır. Yasak olan alanlar; açık alanlar ve parklar, çocuk parkları spor alanları ve nehir kenarları. Aileler, dışarıda birlikte gezmesine müsaade vardır. İzin verilen durumlar bunlardır; gıda alışverişleri, doktora gitmeler, yardıma muhtaç olanlara yardım etmek ve işe gitmek… Bu kurallara uymayanlara ceza verilecektir.

Almanya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede federal hükümetin daha hızlı hareket etmesini sağlamak için Enfeksiyon Koruma Kanunu’nun sertleştirileceği bildirimişti.

Alman Haber Ajansının (DPA) haberine göre, Enfeksiyon Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklikle federal hükümete özellikle sağlık alanına daha fazla müdahale etme hakkı verilecek. Böylelikle eyaletlerin yetki alanının kısıtlanacağı belirtilmişti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU